Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζί με τα αυθαίρετα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το τζαμί

Θα ανεγερθεί στον Βοτανικό και θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων

Την προσεχή Τρίτη, μαζί με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα ψηφίζεται (ως τροπολογία) η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στο «Βήμα», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αρμόδιος για τις σχέσεις Εκκλησίας_ Κράτους κ. Γ. Καλαντζής, το τζαμί θα ανεγερθεί στον Βοτανικό (σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό) και θα είναι μικρότερο σε έκταση από την αρχική πρόβλεψή του. Θα είναι δηλαδή χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500.

Επιπλέον, δεν θα διαθέτει μιναρέ και τον Ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του.

Η κατασκευή του τζαμιού έχει ανατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και όχι στο υπουργείο Παιδείας, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και το συνολικό κόστος έχει υπολογισθεί στο 80% του αρχικού που ήταν 15 εκατ. ευρώ. Δεν πρόκειται να κτισθεί σε νέο οικοδόμημα, αλλά σε υπάρχοντα οικοδομήματα για λόγους οικονομίας. Δεν θα υπάρχουν βοηθητικά κτίρια, για προετοιμασία προσευχής.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι μπουλντόζες θα εισέλθουν στον χώρο του Βοτανικού αρχίζοντας τις εργασίες για την κατασκευή του μουσουλμανικού αυτού τεμένους σε τέσσερις μήνες.

Παρά ταύτα, υπολογίζονται να υπάρξουν πολλές ενστάσεις (ακόμα και από πολιτικά κόμματα) για την κατασκευή του τζαμιού, που θα καθυστερήσουν την κατασκευή του.

Πηγή: www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: