Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

΄΄ΨΑΡΙΑΝΗ΄΄ … ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου – πρ. Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Ο γνωστός βουλευτής του νέου κόμματος του κ. Κουβέλη, Γρηγόρης Ψαριανός, πράττει κάθε τι το τελευταίο διάστημα προκειμένου να δείξει τα δόντια που έχει έναντι της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας εν γένει. Διαρκώς καταθέτει ερωτήσεις και διαμαρτύρεται για την Ορθοδοξία ζητώντας και απαιτώντας να απομακρυνθεί από τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, το στρατό, την κοινωνία. Ζήτησε την κατάργηση της προσευχής από τα σχολεία, την κατάργηση της Θρησκευτικής υπηρεσίας από τις Ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, την φορολόγηση των χρημάτων που διαθέτει η Εκκλησία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κ.α. Ας τον χαίρεται ο κ. Κουβέλης και το κόμμα του. Ας ξέρει, όμως, ότι πολλοί Έλληνες που ανήκουν στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, έχουν δημοκρατικές καταβολές και έχουν απαυδήσει με τα καμώματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και είχαν επιλέξει να ψηφίσουν το κόμμα του κ. Κουβέλη στις προσεχείς εθνικές εκλογές, σήμερα – με τα καμώματα του κ. Ψαριανού – δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να το πράξουν. Και ας ξέρουν ότι αυτοί δεν είναι λίγοι, δεν είναι δεκάδες ή χιλιάδες, είναι δεκάδες χιλιάδων ανά την Ελλάδα και αυτό θα φανεί προσεχώς. <<Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν>> (Πραξ. ΚΣΤ΄, 14). Οι ξεδιάντροποι πολιτικοί –όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων – αφού απομυζούν και ξεπουλούν την Ελλάδα μας καθημερινά, τους πείραξε η Εκκλησία και θέλουν να γκρεμίσουν κάθε τι που τη θυμίζει, να εξαλείψουν δηλαδή ακόμη και το τελευταίο στήριγμα του κατατρεγμένου ανθρώπου. Ξεχνούν δε ότι η Εκκλησία το 96 % της περιουσίας της έχει διαθέσει στο Ελληνικό Δημόσιο ενώ το άλλο 4 % είναι δεσμευμένο από το ίδιο το κράτος και όσα ακούγονται περί μεγάλου μεγέθους της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι ανυπόστατες φήμες που ποτέ δεν αποδείχθηκαν με απτά στοιχεία (βλέπε υπόθεση Βατοπεδίου όπου τίποτε δεν αποδείχθηκε στα δικαστήρια και όλη η ιστορία ήταν ένα ωραίο εφεύρημα του κυβερνώντος κόμματος για να ανατρέψει την τότε κυβέρνηση. Εάν έγιναν όσα είχαν ακουστεί γιατί δεν πήγε κανένας φυλακή ? Γιατί δεν πήγε κανένας πολιτικός φυλακή για δεκάδες αυθαιρεσιών στην Ελλάδα, γιατί δεν πήγε κανένας φυλακή για το σκάνδαλο SIEMENS ? Όλα, λοιπόν, έγιναν από τους πολιτικούς κατά πως τους συνέφεραν. Ας βγάλουν, λοιπόν, το σκασμό όταν μιλάνε για την Εκκλησία διότι για να μιλήσεις για τον άλλον, πρέπει πρώτα να είσαι εσύ καθαρός. Μιλώ γενικά και οχι για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αντιγράφω όσα, εβδομαδιαία πανελλήνια εφημερίδα (<<ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ>>, 09/09/2011), ανέφερε: <<Μόνον ένας άσχετος (και άθεος) με την εκκλησιαστική ζωή και το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας θα αποτολμούσε να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο να φέρει νομοθετική διάταξη, με την οποία ορίζει την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα παγκάρια των Εκκλησιών. Πρόκειται για τον ιδιόρρυθμο βουλευτή της Αριστεράς κ. Γρ. Ψαριανό, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε υποστηρίξει θεωρητικώς και τα επαναστατικά-τρομοκρατικά κινήματα, τα οποία δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Τον <<περιέλαβε>>, όμως, η εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα <<Το Παρόν>> και τον <<έλουσε>> όπως του άξιζε. Σύμφωνα με <<Το Παρόν>>:

Να μπουν ταμειακές μηχανές στα …παγκάρια ζητά από τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρ. Ψαριανός. Στην ερώτησή του προς τον κ. Βενιζέλο διερωτάται γιατί το υπουργείο έχει επιβάλει ταμειακές μηχανές σε βενζινάδικα, σε ταξί, στους πάγκους των λαϊκών αγορών, ακόμα και στα περίπτερα και όχι στα παγκάρια !

΄΄Το εμπόριο της πίστης έχει εξαιρεθεί. Η αγοραπωλησία εκκλησιαστικών ειδών, όπως κεριά, λιβάνια, κομποσκοίνια, συναξάρια, καντηλέρια, εικονίτσες κλπ., που πωλούνται σε εκκλησιαστικούς ναούς, πρόναους, μοναστήρια και άλλους θρησκευτικούς χώρους, δεν υπόκειται σε κανένα φορολογικό έλεγχο΄΄ λέει ο βουλευτής. Ο κ. Ψαριανός ζητά να κόβονται αποδείξεις σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες, μνημόσυνα, τρισάγια, αγιασμούς και άλλα μυστήρια, αφού αυτές που δίνονται, λέει, ΄΄είναι αθεώρητες και επιπλέον δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των αποδείξεων εξόδων, που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα΄΄. Και έτσι ο καταναλωτής-πιστός δεν έχει έκπτωση φόρου και το κράτος χάνει έσοδα…

Προς επίρρωση των ΄΄πρωτοποριακών΄΄ φορολογικών προτάσεων του κ. Ψαριανού προτείνουμε και μερικές ακόμη: Οι κυρίες των φιλόπτωχων ταμείων να επιφορτιστούν και με καθήκοντα ανδρών του ΣΔΟΕ, κατά την περιφορά του ΄΄δίσκου΄΄ να γίνονται δεκτές και πιστωτικές κάρτες για να διευρυνθεί η φορολογητέα ύλη, κατά τις εξομολογήσεις οι Ιερείς να ρωτούν και για τα περιουσιακά στοιχεία του πιστού και όταν δίνονται επιδόματα σε χήρες και ορφανά η ενορία να έχει ΄΄μπόνους΄΄ φορολογικές απαλλαγές…

Ποια η λογική να φορολογηθούν οι ναοί, κύριε βουλευτά ? Τουλάχιστον τα (περισσότερα) από αυτά τα έσοδα πάνε για καλό σκοπό. Το αν πάνε όλα ή μπορούν να πάνε περισσότερα, αυτό είναι ευθύνη των Μητροπολιτών. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι. Ή μήπως για το ψηφοθηρείν του αριστερού ακροατηρίου ?>>.

Να σημειώσω ότι, έμμεση απάντηση στα όσα έθεσε ο βουλευτής έδωσε τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος όσο και οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ θέτοντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Όσο για τον κ. Ψαριανό, που επιθυμεί να εξοστρακιστεί η Ορθοδοξία από την ελληνική κοινωνία, επειδή δήθεν εκείνος πρεσβεύει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα, έχω να πω ότι αυτή (η ανεξιθρησκεία) δεν κινδυνεύει από την Ορθοδοξία, κανένας δεν απειλείται εντός της Ελλάδος, απεναντίας η Εκκλησία μας πολεμάται καθημερινά από τους κάθε είδους αλλόθρησκους, άθεους και ψευτοκουλτουριάρηδες (τους οποίους ποτέ δεν πείραξε, σεβόμενη την ιδιαιτερότητά τους). Και στο κάτω κάτω της γραφής η Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος (Άρθρο 3). Εάν ο κ. Ψαριανός και οι συν αυτώ έχουν πρόβλημα ας βγουν ευθέως στον κόσμο να πουν ότι θέλουν αναθεώρηση του Συντάγματος.

Λαλίστατοι οι κύριοι αυτοί για τα Βατοπέδια. Ξέχασαν, όμως, ότι η Εκκλησία συντηρεί Γηροκομεία, Ιδρύματα ΑμεΑ, Ξενώνες, Οικοτροφεία που το κράτος δεν δίδει ούτε Ευρώ για τη λειτουργία τους. Ξέχασαν ότι συντηρεί Νοσοκομεία, πνευματικά κέντρα, ακόμη και γήπεδα που το κράτος δεν έχει συμπεριλάβει στους αποδέκτες των χρηματοδοτήσεών του. 

Λαλίστατοι οι κύριοι αυτοί για τη μισθοδοσία του Ορθόδοξου Κλήρου που δεν ξεπερνά τις 10.000 μισθοδοσίες. Ξέχασαν, όμως, τις εκατοντάδες χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που εκείνοι διόρισαν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, δίχως διαδικασίες ΑΣΕΠ, φορτώνοντας το ελληνικό δημόσιο με λαό, για να οργανώσουν εκείνοι τον κομματικό στρατό τους και να εκλέγονται, να κάθονται δηλαδή στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους και να περνούν ζωή χαρισάμενη, με συντάξεις και προνόμια, μετά από 8 χρόνια … κοπιαστικής εργασίας… !

Λαλίστατοι οι κύριοι αυτοί για τον Ορθόδοξο Κλήρο. Δεν είδαμε, όμως, να μιλήσει κανένας εξ αυτών για το γεγονός ότι, τη στιγμή που απαγόρευσαν τις χειροτονίες των Κληρικών μας, ενέκριναν την πραγματοποίηση χειροτονιών 200 μουσουλμάνων μουφτήδων για το 2011 στην Ελλάδα οι οποίοι θα μισθοδοτούνται από το Ελληνικό κράτος και αποφάσισαν να ανεγείρουν τέμενος στην Αθήνα που θα κοστίσει πάνω από 500 εκατομμύρια Ευρώ με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού. Γι΄ αυτά, οι πολιτικάντηδες ΄΄έβγαλαν το σκασμό΄΄ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: