Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη 19χρονος - μέλος σπείρας που εξαπατούσε κληρικούς

Ένας 19χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στην Ηγουμενίτσα, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ως δράστης απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ιερέα. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Αστυνομίας «ο δράστης είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι του ταμείου κληρικών, προσέγγιζαν τηλεφωνικά τους παθόντες και πείθοντας τους, καθόσον γνώριζαν στοιχειά των υπηρεσιακών τους φακέλων, ότι θα τους βοηθούσαν για την επίλυση συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων που είχαν, τους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά. Τα τελευταία δυο έτη προσέγγισαν (15) κληρικούς σε διάφορες περιοχές της χώρας και τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (379.500) €».

«Θύματά του έπεσαν κληρικοί και μοναχοί από ολόκληρη τη χώρα. Ο ΙΣΚΕ -μετά από καταγγελίες που δέχτηκε- είχε προειδοποιήσει με ανακοινώσεις του τους ιερείς, να επιδείξουν προσοχή σε άτομα που θα τους προσέγγισαν για να τους προσφέρουν “διευκολύνσεις” έναντι αμοιβής. Σχετικές ανακοινώσεις είχε εκδώσει και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Όμως το κύκλωμα για δύο χρόνια εξακολουθούσε να εξαπατά ιερείς» δήλωσε στο Amen.gr ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) π. Γεώργιος Σελλής ο οποίος έκανε λόγο για «οργανωμένο κύκλωμα».

Όπως υποστηρίζει, οι «μεσάζοντες» ζητούσαν 3.000-4.000 για να «κλείσουν» υποθέσεις με το Ταμείο.

Πάντως εντυπώσεις προκαλεί η ευκολία με την οποία τα θύματα έδιναν τα χρήματα για την επίσπευση είσπραξης του εφάπαξ όταν, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ, ο μέσος χρόνος για την καταβολή του δεν ξεπερνά τους 12 μήνες.

Πηγή: AMEN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: