Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ"

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
                ΧΙΟΥ
  ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ                             Χίος, 13/01/2018
          822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών δια του παρόντος εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους χειμαζόμενους κατοίκους του Χαλκείου και της γύρω περιοχής, στων οποίων τις πλάτες φορτώθηκε βάρος δυσανάλογο με τις αντοχές τους.

Η αντιμετώπιση του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» ζητήματος δεν μπορεί να ισοπεδώνει τις τοπικές κοινωνίες μιας παραμεθορίου ακριτικής περιοχής. 

Δεν αποτελούν χαρακτηριστικά δημοκρατικής συμπεριφοράς η άσκηση βίας, ο χλευασμός, οι απειλές, η απόπειρα εκμαυλισμού συνειδήσεων με παροχές και υποσχέσεις.

Δεν αποτελεί δείγμα ικανότητας επίλυσης του προβλήματος η μέχρι τώρα λειτουργία των όποιων δομών εμπνεύσθηκαν οι κρατούντες. Και φυσικά η Χίος, που γνωρίζει από προσφυγιά δεν πρέπει να γίνει κολαστήριο και φυλακή ψυχών, απελπισμένων ανθρώπων που έπεσαν στα χέρια, αφενός των σύγχρονων πολεμοκάπηλων και δικτατόρων που τους ξερίζωσαν από τις πατρίδες τους, των σύγχρονων δουλεμπόρων που τους απομυζούν πουλώντας τους όνειρα και αφετέρου άλλων εκμεταλλευτών στους τόπους, όπου απαγκιάζουν, και βέβαια εκείνους που εργολαβικά αναλαμβάνουν τις ζωές τους, όταν γλυτώσουν από όλους τους άλλους.

Ως Κληρικοί της Αγιοτόκου, Μαρτυρικής, Ακριτικής και Μυροβόλου Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, οι οποίοι ουδέποτε κάναμε διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους, απευθύνουμε εντονότατη διαμαρτυρία προς κάθε υπεύθυνο και κρατούντα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το νησί μας.

Ζητάμε να μην απαξιώνονται οι μόνιμοι κάτοικοι της Χίου, να μην εκφυλίζεται η δημοκρατία με τις δράσεις των οργάνων που πρέπει να την υπηρετούν και να μην βουλιάζει η ανθρωπιά της χριστιανικής Ευρώπης στο βόρβορο της δυσφήμησης της Χίου και των άλλων νησιών και στα λασπόνερα των υποτιθέμενων δομών φιλοξενίας των «προσφύγων-μεταναστών», των οποίων ως προοπτική παρουσιάζεται η εξέλιξή τους σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   Πρωτοπρεσβύτερος                   Πρωτοπρεσβύτερος
                Γεώργιος Κωνσταντίνου                  Δημήτριος Πύρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: