Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Όταν οι νέοι επιστήμονες τιμούν την επιστήμη και τον τόπο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΙΩΤΗ ΙΑΤΡΟ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΚ. ΜΠΕΝΕΤΟ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- Αντιδημάρχου Παιδείας & Πρόνοιας 

Πραγματικά, αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας πλημμύρισαν τις καρδίες όλων των συμπατριωτών μας, στο άκουσμα της είδησης ότι, βραβεύθηκε ο φέρελπις νέος επιστήμονας, Ιατρός Καρδιολόγος κ. Γιώργος Μπενέτος (υιός του παιδιάτρου Νικ. Μπενέτου και της οδοντιάτρου Αγγέλας Μπατά-Μπενέτου) για τις δυο εργασίες που εκπόνησε και που είχαν ως αντικείμενο έρευνας και καταγραφής τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Η απονομή του 1ου βραβείου στον εκλεκτό συμπολίτη μας, Ιατρό, έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα εγκεφαλικά επεισόδια, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βενετία της Ιταλίας. 

Ο Ιατρός Γιώργος Νικ. Μπενέτος συμμετέχει στην ομάδα του γνωστού, επιφανούς Καρδιολόγου, Κώστα Τούτουζα, ενώ στο παρελθόν θήτευσε και στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου μας, ως ειδικευόμενος. 

Κάθε είδους τιμή και σεβασμός προς τα γράμματα, την επιστήμη και τον πολιτισμό, αντανακλά στο πρόσωπο του τιμωμένου, της οικογένειάς του αλλά και της γενέτειρας γης.

Ο Γιώργος, που επάξια συνεχίζει την παράδοση των γονέων του, από μικρός είχε αποδείξει την άριστη επίδοσή του στα της παιδείας, την λεπτότητα και ευγένεια, που τον διέκριναν, μα –προπάντων- το ακέραιο ήθος του, που του καλλιέργησαν οι γονείς και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ας μας επιτραπεί και μια ξεχωριστή μνεία στο ιδιαίτερο χωριό του (-μας), το Πυργί, το οποίο ανέδειξε έναν ακόμη άριστο και ανερχόμενο Επιστήμονα.

Συγχαίρουμε εγκάρδια τον Ιατρό Γιώργο Νικ. Μπενέτο και καμαρώνουμε για το έργο και τις επιστημονικές του επιδόσεις, ευχόμενοι καλή συνέχεια, δύναμη στο έργο του και πάντοτε επιτυχίες, με υγεία, χαρά και κάθε προκοπή.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: