Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η τελική δικαίωση (για τον π. Χριστόφορο Μουτάφη)

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει όλες τις πράξεις του μητροπολίτη και επαναφέρει τον π. Χριστόφορο Μουτάφη στη θέση του.

Μετά την Εφετειακή δικαίωση του πατρός Χριστοφόρου Μουτάφη, ήρθε και η υπ’ αριθμ. 1413/2014 απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να επισφραγίσει τον δίκαιο αγώνα του ιερέα, που επί μια δεκαετία και πλέον υπέμεινε τα πάνδεινα, από μια σκευωρία που στα δικαστήρια κατέρρευσε πλήρως.

Υπενθυμίζουμε ότι το Εφετείο, με την υπ.αριθμ. 6055/13 απόφασή του αποκατέστησε πλήρως την τιμή και την υπόληψη του ιερέως, επιδικάζοντας αποζημίωση σε βάρος των συκοφαντών του. Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως προς το διοικητικό σκέλος, να κινηθεί σε ανάλογο πλαίσιο.

Ο δικηγόρος του π. Χριστοφόρου, που επί 12 χρόνια δίνει αμισθί στο πλευρό του τον ιερό αγώνα, για την αλήθεια και την αξιοπρέπεια, ο κ. Τσώκος, δηλώνει στο agrinioreport.com:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που αποτελεί προπύργιο και ανάχωμα σε αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειες της πολιτείας και της εκκλησίας, ήρθε για μια ακόμη φορά, παρ’ ότι είχε να αντιμετωπίσει υπόθεση ταπεινού και άσημου ιερέως, πλην όμως ηθικού και πραγματικού λειτουργού, γνήσιου υπηρέτη της εκκλησίας μας, του πατρός Χριστοφόρου Μουτάφη, να υπερασπιστεί την αλήθεια και το δίκαιο, ακυρώνοντας και ανατρέποντας όλες τις πράξεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε βάρος του. Πράξεις με τις οποίες όχι μόνο διέσυρε το πρόσωπο και το σχήμα του εν λόγο ιερέα, αλλά δι’ αυτού την ίδια την Εκκλησία μας, όπως φάνηκε από την θλίψη και τον πόνο στις ψυχές των ενοριτών και όχι μόνο».


Οι ενορίτες, βέβαια, οι άνθρωποι που έζησαν τον αγώνα που έκανε δεκαετίες ο παπάς για να ανεγερθεί ο Ι. Ναός της Αγίας Βαρβάρας στο Αγρίνιο και που έβλεπαν τον καθημερινό του αγώνα στο πλευρό των πιστών (και φτωχών) πολιτών της περιοχής, δεν αμφέβαλαν ποτέ.

Και αισθάνονται σήμερα και οι ίδιοι δικαιωμένοι…

Τώρα, πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη, να επανέλθει ο παπα-Χριστόφορος στη μια και μόνη οργανική θέση που βάση του Προεδρικού Διατάγματος υπάρχει στην ενορία, φυσικά και στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.

Μετά και την απόφαση του ΣτΕ, η ιστορία αυτή πρέπει οριστικά να τελειώσει. Η υπόθεση, που τόσο σκανδάλισε τους πιστούς ενορίτες, κρίθηκε. Τώρα πρέπει να επανέλθει η τάξη και η ηρεμία.

Πηγή: agrinioreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: