Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011, και την υποβολή αιτήσεων για την επιστροφή του ποσού από τις εφορίες.

Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία καθιερώθηκε με τον Ν. 3986/2011, άρθρο 29, και τα δεκάδες ερωτήματα που δεχθήκαμε τις τελευταίες ημέρες από εφημερίους, ύστερα από δημοσιεύματα σας ενημερώνουμε για τα εξής: 

1.) Η εισφορά αλληλεγγύης καθιερώνεται σε 1% στα καθαρά εισοδήματα από 12.001 € έως 20.000 € και σε 2% στα εισοδήματα από 20.001 € έως και 50.000 €.

2.) Δημοσιεύματα και μόνον, αναφέρουν ότι έχει εκδοθεί απόφαση του Άρειου Πάγου η οποία κρίνει αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης.

Ως υπενθύμιση σας γνωρίζουμε ότι ο Άρειος Πάγος εκδίδει αποφάσεις που αφορούν υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου.

Για τους Μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους αρμόδιο όργανο στο οποίο υποχρεωτικά προσφεύγουν, είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ως γνωστόν, έως και σήμερα, εκδόθηκαν από το ΣτΕ μόνον αρνητικές αποφάσεις, για όλες τις οικονομικές απώλειες που υπέστησαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από τους Μνημονιακούς νόμους καθώς και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στα οποία είχε εξαρχής προσφύγει η ΑΔΕΔΥ. 

Σε περίπτωση διχογνωμίας μεταξύ των δυο τριτοβάθμιων δικαστηρίων (Άρειος Πάγος – ΣτΕ), η υπόθεση παραπέμπεται στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ προς τελική κρίση.

3.) Η υποβολή αιτήσεων και της επιστροφής του ποσού προς τις εφορίες, αφορούν το έτος 2011 και έχουν νόημα την παραγραφή του δικαιώματος και μόνον.

Η οποιαδήποτε διεκδίκηση επιστροφής των εισφορών μπορεί να γίνει μόνον Δικαστικά.

Τέλος, θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση να ληφθεί υπόψη μας η ήδη αρνητική αντιμετώπιση από το ΣτΕ, όλων των περιπτώσεων οικονομικών διεκδικήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο.

Πηγή: efimeriosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: