Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αποφάσεις 1ης, 2ης και 3ης συνεδρίας Δ.Ι.Σ.

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέγνωσε την ομόφωνη έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε τον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτό το από 23.10.2013 ιατρικό πόρισμα της ως άνω Επιτροπής και βάσει του άρθρου 34 παρ. 6 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», κήρυξε τον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης εν χηρεία, όρισε δε, βάσει του άρθρου 23 παρ. 1 του ανωτέρω Νόμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Τοποτηρητή της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως και απέστειλε τα κατά νόμον σχετικά έγγραφα προς τον Υπουργό Παιδείας για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο ως Πρόεδρο, και τα Μέλη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, σχετικά με τις δραστηριότητες και τον σχεδιασμό των ενεργειών του Γραφείου.

Επίσης ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο ως Πρόεδρο της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, την Διευθύντρια και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για θέματα που απασχολούν την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξ αφορμής των δολοφονικών γεγονότων, που συνέβησαν πρόσφατα στο Ηράκλειο Αττικής:
1. Συλλυπείται τις οικογένειες των δολοφονηθέντων θυμάτων και εύχεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.
2. Προσεύχεται για την αποκατάσταση της υγείας του τραυματισθέντος νέου.
3. Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται και καλεί όλο τον Ελληνικό Λαό ανεξαιρέτως, να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα και την εφαρμογή των Νόμων του Κράτους.

Εν συνεχεία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Διόρισε δύο νέα Μέλη στην Διοικούσα Επιτροπή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.).

Εν συνεχεία, ανεγνώσθη η Έκθεση και τα Πορίσματα του Συνεδρίου της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων. Ακολούθησε ενδελεχής συζήτηση και απεφασίσθη να αποσταλούν τα Πορίσματα στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου για περαιτέρω επεξεργασία και υποβολή προτάσεων και να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, εξ αφορμής της αναλήψεως, τον Ιανουάριο του 2014 της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από την Ελλάδα, να προτείνει στην Κυβέρνηση την προβολή της προσωπικότητας και του έργου του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, ως προτύπου Χριστιανού και Πολιτικού.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: