Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Όταν το ξεπούλημα του Δημοσίου συνεχίζεται από την άθλια συγκυβέρνηση… ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- πρ. Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Όλοι, πλέον, έχουν καταλάβει ότι, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δε διστάζει να ξεπουλήσει τα πάντα, προκειμένου ο μεν κ. Σαμαράς να παραμείνει στην πρωθυπουργία, ο δε κ. Βενιζέλος να μην παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ (θήτευσε γάρ ως Υπουργός Οικονομικών και δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό) ή υποβρύχια, κλπ (θήτευσε γάρ ως υπουργός Εθνικής Άμυνας), ως άλλος ΄΄Άκης ή Παπακωνσταντίνου΄΄.
Έτσι, ενεργώντας και λειτουργώντας ως μαριονέτες της Μέρκελ και της Τρόικας έχουν φέρει σε οριακό σημείο τον πενόμενο ελληνικό λαό, επιχειρώντας να προσδώσουν σ΄ αυτόν την αιτία όλων των δεινών που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, λησμονώντας ότι τα ίδια αυτά πολιτικά πρόσωπα ήσαν εκείνα που έκαναν τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις για να διατηρήσουν τις θέσεις τους και να εξασφαλίσουν τις παχυλές πολιτικές συντάξεις που, ώ του θαύματος, η αδυσώπητη Τρόικα ακόμη δεν έχει αγγίξει (προφανώς διότι οι πολιτικοί τους υπακούουν αγόγγυστα και έτσι κάνουν το παιχνίδι τους).
Έτσι, μέσα στο γενικότερο ξεπούλημα εντάσσεται και η ιδιωτικοποίηση πολλών λιμένων νησιών και όχι μόνο της ελληνικής επικράτειας. Πέρυσι πληροφορηθήκαμε ότι, τμήμα του λιμένα Μυτιλήνης διατέθηκε σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων. Τώρα, μαθαίνουμε ότι κάτι αντίστοιχο πάει να γίνει και με το λιμάνι της Χίου, όπου δίδεται τμήμα του σε ιδιώτη- μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- δίχως οι τοπικές αρχές να έχουν αποφανθεί ή γνωμοδοτήσει για κάτι τέτοιο, εν αγνοία δηλαδή της τοπικής κοινωνίας, με το πρόσχημα την ΄΄αμαρτωλή΄΄ μαρίνα της περιοχής του Νοσοκομείου, την οποία τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας ΄΄έκαναν γαργάρα΄΄ επί σχεδόν 25 χρόνια, αναφορικά με ατέλειες, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αναποτελεσματικότητα έργου επί σειρά ετών, κλπ.
Δηλαδή, και στην περίπτωση αυτή έχουμε ΄΄πονάει δόντι κόβει κεφάλι΄΄.
Ακούσαμε τοπικούς φορείς να διαμαρτύρονται για το γεγονός της ιδιωτικής εκμετάλλευσης -κατ΄ουσίαν ιδιωτικοποίησης- του μισού κεντρικού λιμένα της Χίου (αύριο μεθαύριο θα μπορεί, άραγε, ο ιδιώτης να κλείνει και να ανοίγει το λιμάνι όποτε επιθυμεί ή να ζητά επιπλέον προνόμια από τη διαχείρισή του από έχοντες και μη ?), όμως τι να το κάνω εγώ όσες διαμαρτυρίες και να κάνεις, όταν, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, δηλαδή στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, στηρίζεις με την ψήφο σου τα κόμματα που σου τα κάνουν όλα αυτά. Στο τέλος θα τρελαθούμε ! Ο Φαρισαϊσμός δεν έχει όριο ! Φωνάζουν οι Δήμαρχοι για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων, φωνάζουν για την αποστέρηση στοιχειωδών εσόδων για την αξιοπρεπή λειτουργία των υπηρεσιών, για την έμψυχη αποστέωση της υπηρεσίας καθαριότητας, φωνάζουν για ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις δικαιωμάτων σε ιδιώτες, όμως στις εθνικές εκλογές θα στηρίξουν και πάλι εκείνους που πρεσβεύουν, με την τακτική τους, όλα τούτα.
Συνεπώς, καλά κάνουν και τα κόμματα και ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τους Δημάρχους και όσους άλλους διαμαρτύρονται. Κάποτε οι παραιτήσεις εξισούντο με τον λόγο τιμής, σήμερα κατάντησαν πανάκεια !
Εάν, κύριοι, επιθυμείτε ειλικρινά να μην γίνουν όλα αυτά, βγείτε δημόσια να πείτε: Δεν μας εκφράζει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ. Αλλά μετά, μην ζητήσετε κομματική στήριξη για να διατηρήσετε τις καρέκλες σας ! Θέστε τον εαυτό σας στην κοινή κρίση, έξω από κόμματα και κάστες και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος, που αναπόφευκτα έχει αγανακτήσει, θα σας ανταμείψει περισσότερο απ΄το να έχετε στο λαιμό σας κρεμασμένο έναν κομματικό χαλκά ! 
Διαφορετικά, ισχύει αυτό που έλεγε η γιαγιά μου: <<Άσε, γιούκα μου, την κότα (βλέπε αιρετοί και λαός) να φωνάζει όσο θέλει. Ας φωνάζει. Εμάς, το αυγό (βλέπε ψήφο) που θέμε σαν έρτει η ώρα, θα μας το κάνει !>>.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: