Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ- ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ κ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ?

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- πρ. Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Στην περιοδική έκδοση, που έχω την τιμή αλλά και την ευθύνη να συντάσσω και να διανέμω δωρεάν, περίπου κάθε τρίμηνο, υπό τον τίτλο <<Χιώτικα Πνευματικά Διανθίσματα>> έγραψα, μεταξύ άλλων, στο τελευταίο τεύχος (κυκλοφόρησε την Δευτέρα 10/06 ε.ε.):

<<Για μια ακόμη φορά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε δημόσια την ληστρική και φορομπηχτική επιδρομή που έχει εξαγγείλει και ήδη υλοποιεί η - φερέφωνος της Τρόικας - τρικομματική κυβέρνηση της Ελλάδος. Στα πλαίσια της εξοντωτικής αυτής - για τον μέσο Έλληνα – πολιτικής, εντάσσεται και ο εξαπλασιασμός των ταχυδρομικών τελών με αποτέλεσμα να σταματήσουν την κυκλοφορία τους εκατοντάδες έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά ανά την Ελλάδα. Κάθε φορά που κλείνει ένα εποικοδομητικό (και όχι, ασφαλώς, κουτσομπολίστικο ή αισχρό) έντυπο, μένουν στο σκοτάδι εκατοντάδες ψυχές. Αυτό επιδιώκει η παρούσα ελληνική -τρικομματική- κυβέρνηση, για να μην υπάρχει το εφαλτήριο εκείνο που θα σηκώσει τους νεοέλληνες από τον καναπέ του καθισιού και της μιζέριας, στο να ξεσηκωθούν και να διώξουν από την πολιτική σκηνή τους πουλημένους και υπόδουλους στα ξένα συμφέροντα, ανήθικους και κλέφτες πολιτικούς, που οδήγησαν την χώρα, από την περίοδο της μεταπολίτευσης και εφεξής, στο χείλος της ηθικής, υλικής και οικονομικής διαφθοράς και το κοινωνικό τέλμα. Σήμερα θερίζουμε ότι σπείραμε, ως ελληνική κοινωνία, τα τελευταία 40 χρόνια.

Έτσι, μετά λύπης ανακοινώνουμε ότι η παρούσα, σε έντυπη μορφή, έκδοση θα περιοριστεί στο 1/6 των υπό εκτύπωση αντιτύπων της. Ας μην ξεχνάμε ότι δίδεται δωρεάν και τη δαπάνη για την εκτύπωση και διεκπεραίωσή της επιβαρύνεται αποκλειστικά ο υπεύθυνος σύνταξής της. Δεν είναι, όμως, δυνατόν, να στοιχίζει π.χ. 200 Ευρώ η έκδοση 1.000 αντιτύπων και τα ταχυδρομικά τέλη για τα αντίστοιχα φύλλα να κοστίζουν 1.200 Ευρώ !!! Δηλαδή τα εξαπλάσια χρήματα !!! Αυτά τα εξωφρενικά πράγματα μόνο στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμβαίνουν ! Με μια ιδιωτική εταιρία ταχυμεταφορών μπορεί η δαπάνη να μειωνόταν κατά ήμισυ (στο μισό). Η έκδοση θα συνεχίσει την κυκλοφορία της, αλλά σε ηλεκτρονική μορφή. Γι΄ αυτό, παρακαλούμε να μας στείλετε τα e-mail σας, ώστε να σας κοινοποιούμε εκεί τα φύλλα της έκδοσης από το επόμενο διάστημα. Θα εκδίδονται ελάχιστες δεκάδες αντιτύπων σε έντυπη μορφή, προκειμένου να τα λαμβάνουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και οι μη δυνάμενοι να χειριστούν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μην ξαφνιαστείτε, λοιπόν, εάν παρέλθει χρόνος και δεν λάβετε νέο φύλλο της έκδοσης μας με το συμβατικό ταχυδρομείο. Μακάρι να διορθωθούν τα (οικονομικά) πράγματα σύντομα και να είμαστε και πάλι μαζί με την κλασική μορφή των εκδόσεων. Ως τότε, όμως, εμείς θα παραμένουμε ενεργοί και θα μπορείτε να μας παρακολουθείτε και στο διαδίκτυο αλλά και μέσα από τις διάφορες εκδόσεις μας στις οποίες, κατά καιρούς, προβαίνουμε και οι οποίες πασχίζουμε να διατίθενται πάντοτε δωρεάν για την κατάρτιση των πιστών αλλά και την διαιώνιση της ελεύθερης έκφρασης γνώμης που επιχειρούν, κάποιοι άλλοι, στις ημέρες μας, να διακόψουν. Αλλά εις μάτην. Ζει Κύριος ο Θεός !>>


Ακριβώς την επόμενη ημέρα, Τρίτη 11/06, ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απροειδοποίητα και προκλητικότατα, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ και ανακοίνωσε ότι, εν ριπή οφθαλμού και εντός 12 ωρών, κλείνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση διότι ήταν ΄΄άντρο διαφθοράς και σπατάλης΄΄. Ποιος θα μου έλεγε ότι, δέκα ημέρες νωρίτερα που έγραφα για το αίσχος και την κατάντια της Ελλάδας μας, από τα καμώματα και τις οσφυοκαμψίες των προσκυνημένων της φασιστικής, τρικομματικής κυβέρνησης- που θα γραφεί στην ιστορία, υπό την ηγεσία του ληστρικού Σαμαρά (αυτός, τελικά, θα γραφτεί στην ιστορία για τις πολιτικές του προδοσίες… Τρέμε Μητσοτάκη… λέγαμε κάποτε, σήμερα λέμε τρέμε… Ελλάδα που σου ηγείται…)- θα ερχόταν η ίδια κυβέρνηση να καταργήσει (άκουσον άκουσον) τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αυτή που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από την τσέπη του και θα παραδώσει κεκτημένα, με αίμα και ιδρώτα δεκαετιών, σε ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. 

Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα γύρω από το θέμα αυτό που χρήζουν άμεσης απάντησης. Τέθηκε το ζήτημα της υψηλότατης και παχυλότατης μισθοδοσίας μεγαλοδημοσιογράφων και τηλεοπτικών παραγωγών, ενίοτε διπλοθεσιτών στο δημόσιο. Μάλιστα. Αυτούς ή νομιμοποιήστε τους με έναν σωστό μισθό (σε καμία περίπτωση εφόσον είναι διπλοθεσίτες δεν μπορεί να υπερβαίνει καθένας - εξ αυτών των μισθών - τον μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη, εάν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκρατία και όχι κομματοκρατία) ή απολύστε τους. Για τους συγκεκριμένους να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να πει κανείς όχι. Όμως, τι φταίνε 3.000 περίπου εργαζόμενοι, οι περισσότεροι των οποίων οικογενειάρχες και με αμοιβές 700 έως 900 Ευρώ, να κατηγορούνται συλλήβδην και να τους έρχεται ένα ωραίο πρωινό μια απόλυση μετά από 30, 25, 20, 15, 10 χρόνια υπηρεσίας ? Αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Σαμαρά και των ΄΄δημοκρατών΄΄ και εξαίρετων νομικών κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη ? Ένα να ξέρετε: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εάν η κυβέρνηση δεν πέσει τώρα μην ξαφνιαστείτε εάν μάθετε ότι, ξαφνικά, ξύπνησε ο Σαμαράς και κατέλυσε και το Σύνταγμα δήθεν για τη σωτηρία της χώρας…!

Υπάρχουν, όμως και ερωτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και δεν απάντησε ο κ. Κεδίκογλου. Ας απαντήσει και σε τούτα:

Ποιος διόριζε τόσα χρόνια, κ. Κεδίκογλου, στην ΕΡΤ, χωρίς ΑΣΕΠ και άλλες διαδικασίες ? Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (νομίζω…) που κυβερνούσαν εναλλάξ. 

Ο κ. Σαμαράς, που δήθεν κόπτεται για τη σωτηρία της χώρας, πόσους διόρισε μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση, ως υπουργός πολιτισμού, στην Ακρόπολη και στη βουλευτική του περιφέρεια, από εκλογείς της εκλογικής του περιφέρειας, δίχως ΑΣΕΠ και μάλιστα φρόντισε να τους εξαιρέσει από τον νόμο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ? Γιατί δύο μέτρα και δυο σταθμά, κ. Κεδίκογλου ?

Είναι αλήθεια ή όχι, κ. Κεδίκογλου ότι, εσείς που μιλάτε για υψηλόμισθους στην ΕΡΤ είχατε υπογράψει για μισθοδοσίες παραγωγών εκπομπών 7.000 Ευρώ ανά επεισόδιο όταν αντίστοιχες γίνονταν με μόλις 1.000 Ευρώ ? (ερώτημα δημοσιογράφου της ΕΤ -3 συνομιλώντας με τον εξαίρετο και εντιμότατο συνάδελφό του της ΕΤ- 3 κ. Ασλανίδη).

Είναι αλήθεια ή όχι, κ. Κεδίκογλου ότι, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, εσείς που μιλάτε για ΄΄πάρτυ΄΄ στην ΕΡΤ είχατε αποσπάσει από την ΕΡΤ στο πολιτικό σας γραφείο υπάλληλο της ΕΡΤ η οποία αμοίβετο με 3.500 Ευρώ μηνιαίως και επιβάρυνε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΕΡΤ ? (ερώτημα που έθεσε δημοσιογράφος της ΕΤ -1 τη βραδιά του κλεισίματος της ΕΡΤ).

Είναι αλήθεια ή όχι ότι, εσείς που μιλήσατε για εξυπηρετήσεις ημετέρων στην ΕΡΤ, υπηρετήσατε τη στρατιωτική σας θητεία στην ΕΡΤ ? (ερώτημα που έθεσε δημοσιογράφος της ΕΤ-1 την ίδια βραδιά). 

Είναι αλήθεια ή όχι, κ. Κεδίκογλου, ότι πριν από ενάμιση χρόνο διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας όταν σας έλεγαν για πιθανό κλείσιμο της ΕΡΤ και μιλούσατε για παραβίαση δικαιωμάτων της δημοκρατίας, που δεν θα επιτρέψετε ?

<<Ο κ. Κεδίκογλου, υιός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σπούδασε δημοσιογραφία στη Μόσχα, επί των ημερών του υπαρκτού σοσιαλισμού, με χρήματα του μπαμπά του και ήλθε κατόπιν στην Ελλάδα, θήτευσε και στην ΕΡΤ και έγινε πολιτικός φίλος της Ντόρας>> (τάδε έφη ο Γ. Καρατζαφέρης στην μεσημβρινή εκπομπή του στον Τ/Σ <<ΑΡΤ>> στις 12/06). Αλήθεια, γιατί δεν μας λένε με ποιο ποσό αμοίβετο ο κ. Κεδίκογλου όταν ήταν στην ΕΡΤ ?

Η τρικομματική, τροικοκίνητη, κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζει την μεσαιωνική πρακτική <<πονάει δόντι, κόβει κεφάλι>>. Οι δήθεν εκσυγχρονισμοί τύπου Μανιτάκη (αποδείχθηκε ο χειρότερος υπουργός εσωτερικών- διοικητικής μεταρρύθμισης) που απολύει οριζόντια δίχως να έχει οργανώσει που θα πάει κάθε υπάλληλος (απόδειξη της αχρηστίας τους είναι ότι ακόμη δεν έχουν τακτοποιήσει τους πρώτους 2.000 υπό διαθεσιμότητα που περιμένουν από τον προηγούμενο Νοέμβριο να δουν πότε θα πάνε στις νέες τους υπηρεσίες, όταν τους έλεγαν ότι θα έχουν εγκατασταθεί το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου. Τελικά αυτοί κοροϊδεύουν και την Τρόικα κι εμάς…!).

Έρχεται, λοιπόν, σήμερα, η κυβέρνηση Σαμαρά να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να στείλει στην ανεργία και την εξαθλίωση 3.000 οικογένειες, επιπλέον των άλλων δεκάδων χιλιάδων που έχει στείλει τον τελευταίο καιρό και παράλληλα να εκχωρήσει τα κρατικά δικαιώματα στα ιδιωτικά κανάλια, τα περισσότερα των οποίων είτε φοροδιαφεύγουν από το ελληνικό κράτος με υπέρογκα- τεράστια ποσά και παραμένουν ανενόχλητα, αλλά και - πλείστα όσα - εκπέμπουν παράνομα δίχως νόμιμες άδειες λειτουργίας. Αυτά, τα εξωφρενικά πράγματα, μόνο στην Ελλάδα του 2013 συμβαίνουν.

Οι δε κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, εάν είχαν ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας (και άφηναν κατά μέρος τα κηρύγματα περί δήθεν σωτηρίας της χώρας κ.λπ- αυτοί που μας έφεραν ως εδώ με την θεσιθηρία τους και αποτελούν βαρίδια στο κράτος θα μας σώσουν ? Αστεία για μικρά παιδιά και κομματόσκυλα…), θα έπρεπε να άρουν σήμερα κιόλας την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εκλογές. Αλλά δεν το κάνουν διότι ξέρουν ότι είναι πολιτικά ξοφλημένοι. Και κάθονται όσο περισσότερο μπορούν, μέχρις εκεί που πάει. Εκεί ποντάρει και ο Σαμαράς και εξακολουθεί να πίνει το αίμα του κοσμάκι… Όσο για τις φαιδρότητες ότι δεν το ήξεραν κλπ, εάν είναι αλήθεια, αφού σας ΄΄γράφει΄΄ ο Σαμαράς γιατί εξακολουθείτε να τον στηρίζετε ? Μήπως γιατί ο μπάρμπα Φώτης ξέρει ότι κλείνει ο πολιτικός του κύκλος (βλέπε Καρατζαφέρη, Κατσέλη, Τσοβόλα, Μάνο, Λοβέρδο, κ.α) και ο Ευάγγελος φοβάται καμιά παραπομπή (από τον Σαμαρά) σαν τον φίλο του τον Παπακωνσταντίνου αφού κι εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών και δεν έπραξε τα δέοντα περί λίστας Λαγκάρτ, κ.α. ? (όλα, πιθανόν, υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού Σαμαρά… προκειμένου να μείνει στην εξουσία…!). 

Κύριοι Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, Κεδίκογλου, κλπ. τροικόφιλοι, για όλα τούτα, αλλά και πολλά άλλα, που δεν είναι της παρούσας, δεν δικαιούσθε να ομιλείτε. Καιρός, λοιπόν, του σιγάν. Μέχρι να σας στείλει ο κόσμος στα σπίτια σας και ησυχάσουμε κι εμείς, αλλά και η καημένη η Ελλάδα μας, την οποία εξακολουθείτε να βιάζετε – ως πολιτικός κόσμος – καθημερινά (!)-

Δεν υπάρχουν σχόλια: