Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου "ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ"

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε και παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο του αρωγού μέλους του Συνδέσμου Κληρικών Χίου κ. Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου, το οποίο ο ίδιος αφιερώνει "σε όλους εκείνους τους αγνούς και ανιδιοτελείς Κήρυκες του θείου λόγου που, ως κοινωνικοί σκαπανείς, διαφωτίζουν και σώζουν, με το τάλαντο και την κλήση του Θεού, αναρίθμητες ψυχές, εμπνεόμενοι από τα νάματα της ελληνορθόδοξης πραγματείας." 

Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι: "ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (Ορθόδοξοι στοχασμοί, σκέψεις και ερμηνείες)" και αποτελείται από 160 σελίδες.
Ο σχεδιασμός και η εκτύπωση έγιναν στις "ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Τυπογραφή", ενώ η εικονογράφηση του εγχειριδίου προέρχεται από το Θείο και Ιερό Ευαγγέλιο, έκδοση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αθήνα, 1966), δια χειρός Ράλλη Κοψίδη.

Ας δούμε όμως τι γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας στο εισαγωγικό σημείωμα: 

"Η παρούσα, θρησκευτική, έκδοση αποτελεί το προϊόν συγγραφής των τελευταίων δύο ετών του γράφοντος, όπως αυτή παρουσιάστηκε και εκδόθηκε μέσα από έξι (6) επιμέρους, μικρότερες εκδόσεις. 

Όμως, η διαρκής δίψα της ψυχής πολλών αδελφών να διαβάσουν δυο λόγια αγάπης και ερμηνείας, μαζί με το κείμενο της Αγίας Γραφής, αλλά και η συνεχής ζήτηση των έργων αυτών από φορείς και ιεραποστολικούς συνδέσμους, καθιστά αναγκαία την προώθηση της παρούσας εκδοτικής προσπάθειας η οποία, σε ένα ενιαίο τόμο, συμπεριέλαβε το σύνολο των εκδοθέντων εγχειριδίων. 

Το παρόν βιβλίο, όπως και όλα όσα μέχρι σήμερα έχω εκδώσει (περί τα 18) διανέμεται δωρεάν  προς καταρτισμό των αδελφών που θα το ζητήσουν και εκδίδεται με δαπάνη αποκλειστικά του συγγραφέα του. 

Σκοπός μου δεν είναι να "κομίσω γλαύκας εις Αθήνας" αλλά να καταστήσω κοινωνούς των ιερών νοημάτων της Αγίας Γραφής όσο το δυνατόν περισσότερους αδελφούς. Θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής έστω και αν αγγίξω ακροθιγώς τον στόχο μου αυτό. 

"Αδελφός υπό αδελφού βοηθούμενος ως πόλις οχυρά" (Παροιμ. ΙΗ', 19).  

Χίος 8 Σεπτεμβρίου 2012
(Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου)
Γεώργιος Φωτ. Παπαδόπουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: