Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑΔΑ της ΧΙΟΥ (Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Χριστού)

«Άξιόν ἐστι τὸ ἀρνίον τὸ ἐσφαγμένον λαβεῖν τὴν δύναμιν καὶ τὸν πλοῦτον καὶ σοφίαν  καὶ ἰσχὺν καὶ τιμὴν καὶ δόξαν καὶ εὐλογίαν» (π οκ. ε΄ 12)
Χθες την ευλογημένη ημέρα του Σαββάτου 4 Αυγούστου, 2012 ευλαβείς πιστοί των αδελφών χωριών Συκιάδας –Λαγκάδας του Μυροβόλου νησιού μας και όχι μόνο είχαν την τύχη να συμμετέχουν της Κοινωνίας της Ακολουθίας του Αγιασμού, των «ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ» του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Χριστού. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Χίου Μάρκος.    
Ο ναός κόσμημα, της περιοχής «Αλώνια», είναι αποτέλεσμα «Υπερχείλισης Αγάπης» και «Γαλήνιος Λιμένας» ταπεινών μα ευλαβών ανθρώπων του χωριού της Συκιάδας. Μητρική αγκαλιά, στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, να δέχεται την ευλογία και τη χάρη του Μεγαλοδύναμου στην εκκλησιά,  όπου με πίστη και αγάπη θα βρίσκει σωτηρία και αγαλλίαση ψυχής.
Το απόγευμα της προηγουμένης, ο ταπεινός και φωτισμένος Μητροπολίτης Χίου, προσκόμισε τα ιερά και άγια λείψανα και τέλεσε Μεγάλο Εσπερινό. Το πρωί, μετά τον Όρθρο, έγινε περιφορά, τρεις φορές, γύρω από τον ναό. Ακολούθως τα θυρανοίξια. Η τελετουργική σφράγιση  των τιμίων λειψάνων.  Η κάθαρση και το μύρωμα της Αγίας Τράπεζας. Για μια ακόμα φορά, ο Σεβασμιότατος Χίου, Μάρκος, παρέδωσε μαθήματα ταπεινότητας, αγάπης  και οικονομίας λόγου. Ο χρόνος της ποιμαντορίας του, στο Μυροβόλο Αγιονήσι, ελάχιστος.                 
Απομένουν να κάνει πολλά. Τα έως την σήμερον δείγματα, πολύ ενθαρρυντικά. Ευχόμαστε όλοι, ο ιεράρχης μας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, για την ιεραρχία της Ελλαδικής εκκλησίας. Το ποίμνιο του, πρωτίστως όμως για τους κληρικούς του.
Στα εγκαίνια, έκτος των αναρίθμητων πιστών που λάμπρυναν με τη παρουσία τους τη θεία λειτουργία,  παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χίου κ. Κ. Τριαντάφυλλος. Η κ. Λ. Λύκου, θεματική Αντιπ/άρχης Βορείου Αιγαίου. Οι κ.κ. Κ. Μούδρος και Ν. Νύκτας, εκ μέρους του Δήμου Χίου. Οι κ. Κ. Καλαγκιάς, για την κοινότητα της Συκιάδας. Ο πρώην Δήμαρχος Καρδαμύλων κ. Ευ. Μελιτζάνης, εκπροσωπώντας  την Περιφερειακή Ενότητας Χίου. Τις ένοπλες δυνάμεις αξιωματικός της 96ΑΔΤΕ..
Η Λαμπρή εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα στον προαύλιο κεραμοσκεπασμένο, και ευπρεπισμένο με ιδιαίτερη φροντίδα χώρο της εκκλησιάς.
Ο Μεγαλοδύναμος, ας προστατεύει όλο τον κόσμο και μαζί του, όλους όσους προσέφεραν, αυτές τις δύσκολες εποχές, κάθε βοήθεια και αρωγή ώστε να έρθει εις πέρας αυτή η παράκληση, επιθυμία  και δέηση ταπεινών ψυχών. 
Κύριε Σωτήρα Ιησού  Χριστέ μετά του Πνεύματος σου η Χάρις σου μεθ΄  υμών των αμαρτωλών ........ Αμήν
Ταπεινά
Μιχάλης Γ, Καριάμης
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε. Ν.
 
 
 
 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: