Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Διευρύνει το προνοιακό έργο η Μητρόπολη (Βίντεο)

"Βάζει φρένο" στα συσσίτια αλλά διευρύνει το προνοιακό έργο η Μητρόπολη (Βίντεο)
31/5/2012 (Η ΑΛΗΘΕΙΑ)

Διευρύνει το προνοιακό έργο της η Μητρόπολη, η οποία καλείται δεδομένων των οικονομικών συγκυριών και της απουσίας του κράτους, να συνδράμει τους έχοντες ανάγκη.
Στη σημερινή ιερατική σύναξη, υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μάρκο, που έγινε στη Σπαρτούντα, επανήλθε το θέμα των συσσιτίων, στα οποία καθημερινά παρασκευάζονται και διανέμονται 540 μερίδες φαγητού, δίνοντας κατεύθυνση στους ιερείς να επικαιροποιήσουν τη λίστα των δικαιούχων.
Όπως δήλωσε στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών,π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, με προσωπική ευθύνη του κάθε εφημέριου θα γίνει επανεξέταση όσων σιτίζονται, ιεραρχώντας τις πραγματικές ανάγκες, ώστε και η προσπάθεια που γίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κυρίαρχα στην επανεξέταση δεν θα είναι, όπως εξήγησε, τα…γραπτά (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας), αλλά οι υπαρκτές ανάγκες των ανθρώπων, που σε μικρές κοινωνίες, όπως οι ενορίες, είναι γνωστές στους εφημέριους.
Στο μεταξύ η εκκλησία σκοπεύει να καλύψει μέρος των κενών της πολιτείας και στην ιατρική περίθαλψη, καταθέτοντας πρόταση στον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου μέλη του να συνδράμουν και να εξετάζουν δωρεάν άπορους και ανασφάλιστους, ενώ μέσω των ενοριών θα συγκεντρωθούν είδη ιματισμού «για να καλυφθεί κι αυτό το μέρος της ανάγκης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος.
«Η εκκλησία δεν εξαγγέλλει, υλοποιεί», τόνισε με νόημα ο ίδιος καυτηριάζοντας τις πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει σ’αυτήν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται η ευθύνη του κράτους στον εθελοντισμό.
Να σημειώσουμε στη σύναξη τέθηκαν και τα ζητήματα που απασχολούν τους ιερείς, όπως και τους περισσότερους Έλληνες κυρίαρχο των οποίων τα προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην μετά ΕΟΠΥΥ εποχή.

Χρ. Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: