Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ Φωνές για άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης και από Τούρκους

«Δεν αρμόζει στη μεγαλοσύνη του πολιτισμού που έχει αναπτυχθεί στον τόπο μας, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πολίτες να πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα και οι Αρμένιοι στην Αρμενία, για να εκπαιδευτούν ως κληρικοί», λέει ο επικεφαλής του τουρκικού σουνιτικού Ισλάμ, Μεχμέτ Γκιορμέζ


Ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων τόνισε ακόμα ότι θρησκευτικά θέματα, θέματα θρησκευτικής παιδείας όπως και τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αρμόζει να συνδέονται με οποιοδήποτε τύπου αμοιβαιότητα. «Το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης πρέπει να λυθεί λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις απόψεις των εκπροσώπων της μειονότητας», τόνισε στην συνέντευξή του με την οποία επιτέθηκε σε εκδηλώσεις εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας από τον Μέγα Μουφτή της Σαουδικής Αραβίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Today's Zaman, τονίζει ότι "οι μη μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν σε μουσουλμανικές περιοχές¨, έχουν εμπιστευθεί την ασφάλειά τους στους μουσουλμάνους και κανένας μουσουλμάνος δεν έχει το δικαίωμα και την εξουσία, να προδώσει αυτή την εμπιστοσύνη".

«Πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες για να ξεριζώσουμε το μίσος που δημιουργεί η ισλαμοφοβία και ό ο ρατσισμός», λέει και επικρίνει με αυστηρότητα τις δηλώσεις του Σαουδάραβα Μεγάλου Μουφτή που λέγεται ότι ζητά την καταστροφή των χριστιανικών εκκλησιών που βρίσκονται στις χώρες του Κόλπου.

Οι παρατηρήσεις του Σαουδάραβα αξιωματούχου του Ισλάμ, έγιναν σε συνάντηση με εκπροσώπους του ιδρύματος για την Αναβίωση της Ισλαμικής Κληρονομιάς, που εδρεύει στο Κουβέιτ.

Ο Σαουδάραβας μουφτής εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο "φετβά", -θρησκευτική διαταγή- με τον οποίον ζητούσε την απαγόρευση κατασκευής νέων εκκλησιών και την καταστροφή των υπαρχόντων τόπων χριστιανικής λατρείας.

«Δηλώσεις σαν αυτές του μουφτή της Σαουδικής Αραβίας είναι απαράδεκτες, ανυπόστατες χωρίς καμία σημασία για το ισχύον και θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως αντίθετες τις βασικές αρχές του Προφήτη».

«Αυτοί που καταδιώκουν μη μουσουλμάνους που βρίσκονται κάτω από την εξουσία του Ισλάμ καταδιώκουν εμένα, και όποιος καταδιώκει εμένα καταδιώκει το θεό», λέει ο προφήτης Μωάμεθ, υπενθυμίζει ο Μεχμέτ Γκιορμέζ.

«Όταν μια εκκλησία, μια συναγωγή η άλλος τόπος λατρείας υφίσταται κάποια προσβολή, οι μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται τόσο άσχημα όσο άσχημα αισθάνονται όταν γράφονται στους τοίχους των τζαμιών ρατσιστικά συνθήματα», λέει ό Μεχμέτ Γκορμέζ.

Ο επικεφαλής του τουρκικού Ισλάμ σημείωσε ακόμα ότι οι εξτρεμιστικές αυτές εκδοχές του Ισλάμ, συκοφαντούν το Ισλάμ στην Δύση.

Πηγή:www.ethnos.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: