Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ανασυστήθηκε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας - Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ανασυστήθηκε πρόσφατα(14/2) η υπηρεσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας(ΚΕΣΟ), που από το 2007, υπολειτουργούσε. Για την σύνθεση του, διατηρηθήκαν κάποια από τα μελή του απερχόμενου ΔΣ, ενώ προστεθήκαν και νέα πρόσωπα, ώστε να κομίσουν φρέσκες και νέες ιδέες.

Ο κ. Γιώργος Ζώης συνταξιούχος Εφέτης, πρώην Πρόεδρος Πρωτοδικών, στον οποίον ανατέθηκε η Γενική Γραμματεία του ΚΕΣΟ με αναπληρώτρια την κα Μαίρη Θεοδωροπούλου κοινωνιολόγο, ιδρυτή της ΜΚΟ Οργάνωσης «Ρίζες»(μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εurochid.org) εξειδικευμένη σε θέματα Δικαιωμάτων των Παιδιών.Η κα Γωγώ Μαντά με αναπληρώτρια την κα Ελένη Γιαννατσούλια εν ενεργεία δασκάλα της δημόσιας εκπαίδευσης, στιχουργό-ποιήτρια με ειδικές μελέτες & εξειδίκευση πάνω στη φτώχεια των οικογενειών.

Η Διεύθυνση του ΚΕΣΟ ανατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στη δημοσιογράφο κα Μαίρη Πίνη.

Διαβάστε το μήνυμα του ΚΕ.Σ.Ο. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

ΜΗΝΥΜΑ ΚΕΣΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η φετινή 8η Μαρτίου βρίσκει τις Ελληνίδες σε δεινή θέση, αφού τους αφαιρούνται όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, από την εποχή της μεταπολίτευσης, αλλά και παλιότερα από την εποχή της δεκαετία του ΄50.

Τα εισοδήματα της Ελληνικής Οικογένειας δέχονται καθοριστικές για το επίπεδο διαβίωσης περικοπές με τους εφαρμοστηκούς νόμους και με τα χαράτσια. Και το δράμα των περικοπών μισθών και συντάξεων δεν έχει τέλος.

Η ανεργία, καθημερινά απογειώνεται, πλήττοντας κυρίως τις γυναίκες και τους νέους. Όλο και περισσότερες γυναίκες, βλέπουν τα ατομικά και οικογενειακά τους δικαιώματα να καταπατιούνται. Οι μισθοί και οι συντάξεις, εξαϋλώνονται. Τα επιδόματα αναπηρίας και ανεργίας να ψαλιδίζονται. Τα επιδόματα γάμου να καταργούνται, από κοινού με τις μεταγραφές των φοιτητών. Ο δημογραφικός νόμος παρακάμπτεται.

Η φτώχεια και οι περικοπές έχουν αυξήσει τα συσσίτια την ανέχεια, την ανασφάλεια σφυροκοπώντας την μέση οικογένεια, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Κοινωνίας.

Χιλιάδες οικογένειες, αγωνιούν για το μέλλον των δανείων τους και την επιδότηση ενοικίου, μετά την απόφαση, να κλείσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας- Εστίας.

Εκατοντάδες γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους, αφού η βία έχει μπει κανονικά στη ζωή μας.

Οι Ελληνίδες, από τον περασμένο Νοέμβριο γεννούν χωρίς επίδομα, είτε σε δημόσια νοσοκομεία, είτε σε ιδιωτικά Μαιευτήρια, συμφώνα με τον κανονισμό του νέου φορέα Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας(ΚΕΣΟ) δεσμεύεται να μεριμνήσει, ώστε να απαλύνει τα δεινά της βαλλομένης από την οικονομική κρίση Ελληνικής Οικογένειας και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως του Γενικού Φιλόπτωχου, που εποπτεύει την Κινητή Ιατρική Μονάδα, καθώς καιτης Αποστολής, που λειτουργεί τα Κοινωνικά Ιατρεία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών(ΙΣΑ) προσφέρουν συσσίτια, ρουχισμό και ιατρικές υπηρεσίες.

Το ΚΕΣΟ, υπό την νέα του διοίκηση και διεύθυνση, διατηρεί κάποιες από τις υπάρχουσες δράσεις και δρομολογεί νέες.

Σε συμφωνία, με το ιδιωτικό Μαιευτήριο, ΙΑΣΩ, παρέχει δωρεάν 10 τοκετούς το χρόνο σε άπορες γυναίκες, που θέλουν να φέρουν στο κόσμο το παιδί τους.

Ήδη από 22 Μαρτίου μέχρι τις 15 Ιουνίου 2012, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, που εγκαινιάζει σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών και το Γενικό Φιλόπτωχο θα προσφέρει νοσηλευτικές υπηρεσίες στη περιοχή του Παπάγου - Γενικού Κρατικού Αθηνών, Αμπελοκήπων και Καλλιθέας.

Παράλληλα στα Γραφεία του ΚΕΣΟ λειτουργούν ανανεωμένες υπηρεσίες Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης καθημερινά από 10πμ-2μμ και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 4-7μμ το απόγευμα.

Μαίρη Πίνη
Διευθύντρια
ΚΕΣΟ

Πηγή: www.iaath.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: