Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αποφάσεις πρώτης Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Φεβρουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
- Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
- Εξ αφορμής της δυσχερούς καταστάσεως η οποία υφίσταται σε περιοχές της Πατρίδας μας από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους Της ώστε σε συνεργασία μετά των επιχωρίων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να μελετηθεί η δυνατότητα παροχής βοηθείας της Εκκλησίας στις περιοχές αυτές.
- Μετά από σχετικές εισηγήσεις, τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. συζήτησαν για το Εφημεριακό ζήτημα και έλαβαν μέριμνα για θέματα Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε :

- Τόν εορτασμό της εβδομάδος των Ιερατικών Κλίσεων, την Γ Ἑβδομάδα των Νηστειών, από Δευτέρα 12 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου 2012, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, κατόπιν προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.

- Την διοργάνωση της «Εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής», κατά την περίοδο από 4 έως και 10 Μαρτίου 2012, κατόπιν προτάσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- Τήν πραγματοποίηση αιμοληψίας στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν προτάσεως του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνος «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: