Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

"Οφειλόμενη απάντηση στις δηλώσεις του Γ. Γ. Θρησκευμάτων"

φωτο: Σ.Κ.Χ.
του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Κατωπόδη, Αντιπροέδρου του Ι. Σ. Κ. Ε., Πρώην Εκπαιδευτικού 

Μετά τις δηλώσεις του Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή (εξ αφορμής της επερωτήσεως του τομεάρχη της Ν.Δ. κ. Ν. Νικολόπουλου για το θέμα των Κληρικών που κατέχουν και 1 θέση στο δημόσιο), αναρωτιέμαι, αν αυτές οι δηλώσεις δεν είναι λαϊκισμός ελεεινής μορφής, τότε τι άλλο μπορεί να είναι ο λαϊκισμός!!

Μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου, που προσπάθησε να δημιουργήσει ηθικό πρόβλημα στους Έλληνες και να ακολουθήσουν οι «πωλητικές» των μνημονίων και των στυγνών αντικοινωνικών οικονομικών μέτρων, που τελικά φαίνεται να μην τελεσφορούν, έρχεται ο κ. Γ. Γ. Θρησκευμάτων να δημιουργήσει ηθικό πρόβλημα στους Εκπαιδευτικούς- Ιερείς, με το σκεπτικό ότι λαμβάνουν 2 μισθούς ? για τις 2 θέσεις που υπηρετούν, χωρίς ο ίδιος ή η Κυβέρνηση να έχει ηθικό πρόβλημα με το γεγονός ότι στη δεύτερη θέση θα πρέπει κανείς να εργάζεται «τσάμπα», για 250 ευρώ, κατά πλήρη απασχόληση για την οποία οι συνάδελφοί του θα πληρώνονται στο ακέραιο.

Ο κ. Καλαντζής παρακάμπτει το Σύνταγμα, τους νόμους, τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, και ψευδόμενος αναφέρει για 2 θέσεις των Εκπαιδευτικών-Κληρικών στο δημόσιο!!!!!

Πραγματικά αποτελεί απαράδεκτο γεγονός, ότι έγινε συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, για το θέμα των κληρικών που κατέχουν και θέση στο δημόσιο και αποφάσισαν ερήμην των ενδιαφερομένων.

Δεν αποτελεί προνόμιο, ούτε χατιρική κομματική πράξη το ότι ένας Ιερέας είναι και Εκπαιδευτικός. Αυτό το προβλέπει ο νόμος και οι κληρικοί αυτοί είναι κατά πάντα νομοταγείς, πληρώνοντας φόρους, επί των συνολικών αποδοχών τους αρκετά αυξημένους. Δεν τοποθετήθηκαν από παραθυράκια νόμων, ούτε από κλαδικές κομμάτων, αλλά βάσει επετηρίδων ή ΑΣΕΠ.

Επί πλέον δεν ευθύνονται οι εν λόγω Κληρικοί-Εκπαιδευτικοί για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά αυτοί που σήμερα κάνουν και τους τιμητές των νομιμοφρόνων και άγρια φορολογουμένων πολιτών. 

Είναι κατά τον κ. Γ. Γραμματέα προνόμιο το να εργάζεσαι και να πληρώνεσαι για τη δουλειά σου? Και θριαμβολογεί για το κατόρθωμα της ανεργίας, των απολύσεων και της μείωσης των αποδοχών και δείχνει ότι αυτή η κατάντια της χώρας και των πολιτών της είναι η σωστή;

Αλήθεια γνωρίζει ο κ. Γ. Γ. για ποιο ποσον αποδοχών μιλάει;

Αυτόν ποιος τον διόρισε και πώς, και πόσα παίρνει;

Άραγε η δουλειά του σε ποσότητα και ποιότητα είναι περισσότερη και καλύτερη από ενός Κληρικού –Εκπαιδευτικού;

Λυπάμαι, αλλά δεν είναι τυχαίο που η χώρα αυτή, με τέτοιους ανθρώπους στην δημόσια διοίκηση και με τέτοιες απόψεις και πρακτικές έφτασε σε αυτό το σημείο που είναι σήμερα.

Πηγή: www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: