Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αποφάσεις 1ης συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην αρχή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε εγκαρδίως στους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους να είναι ευλογημένη η Νέα Χρονιά, να είναι υγιείς ώστε με δύναμη και επιτυχία να επιτελούν τα πολυεύθυνα καθήκοντά τους. Στις ευχές του Μακαριωτάτου απήντησε αντευχόμενος, εκ μέρους και των Συνοδικών Συνέδρων, ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς :

1. Για την συνάντηση που είχε μετά του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου κατά την 24η Δεκεμβρίου 2011.

2. Για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, την 28 Δεκεμβρίου 2011 μετά του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Λουκά Παπαδήμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Υπουργών και άλλων υπηρεσιακών προσώπων της Ελληνικής Πολιτείας. Στη σύσκεψη με θέμα «Δράσεις Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», αποφασίσθηκε να ληφθούν μέτρα σχετικά με την ανάπτυξη κοινωνικών και προνοιακών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας που πλήττει μεγάλο μέρος των Ελλήνων Πολιτών.

3. Για επικείμενη συνάντησή του και Συνοδικών Αρχιερέων μετά του Πρωθυπουργού. Κατά την συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την Πολιτεία, το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και τις προνοιακές δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και προτάσεις για την ουσιαστική βοήθεια των οικονομικώς πληγέντων οικογενειών και ατόμων. Στην συνάντηση αυτή η Εκκλησία θα εκφράσει τον έντονο προβληματισμό της για την οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικογένειας, όπως αυτή διαμορφώνεται με τις μειώσεις των εσόδων της κατ’ αναλογία με τις συνεχείς αυξήσεις των φόρων.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Έκθεση που υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων, σχετικά με το Πανελλήνιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για τους Κληρικούς που διακονούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με κεντρικό θέμα: «Η αποστολή και το έργο των Κληρικών στις Ένοπλες Δυνάμεις» και ενέκρινε τα Πορίσματα του Συνεδρίου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε Ιερές Ακολουθίες κατόπιν σχετικής προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου καθώς και θέματα που υπεβλήθησαν από την Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, και ασχολήθηκε και με άλλα υπηρεσιακά θέματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: