Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΤΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη του και όλους τούς αγαπητούς εν Χριστώ αδελφούς ότι, ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των κληρικών πλέον εκπληρώθηκε, ή υπαγωγή τους δηλαδή, στο Ενιαίο Νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων. 

Οι κληρικοί εντάχθηκαν στο Νέο Μισθολόγιο με το Ν. 4024/2011 ΦΕΚ/226/27-10-2011 και μετά τις τελευταίες διευκρινήσεις, δεν χρειάζεται πλέον να εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών συναρμοδίων Υπουργών , Οικονομικών, Παιδείας, Εσωτερικών, για την ένταξη τους σ' αυτό. 

Το πάγιο αίτημα των κληρικών για την απευθείας από το νόμο υπαγωγή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο και όχι με κοινή απόφαση των ως άνω τριών Υπουργών, πού ίσχυε ως σήμερα, είναι αποτέλεσμα τής αθόρυβης αλλά ουσιαστικής προσπάθειας του Δ.Σ. Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των Εφημερίων, με τις τακτικές και συντονισμένες επισκέψεις και παραστάσεις του στους Κρατικούς Λειτουργούς. 

Ταυτόχρονα είναι και μία απάντηση σ' όλους τους επικριτές, του σημερινού Δ.Σ. για " αλλαγή πλεύσης" του Ι.Σ.Κ.Ε. εις βάρος δήθεν των Εφημερίων. 

Το Δ.Σ. θα συνεχίσει την αποστολή και τη διακονία του μ' αυτό τον τρόπο, τον αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι κληρικοί (Άγαμοι και έγγαμοι) χωρίς καμία διάκριση. 

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σ' όλους τούς εν Χριστώ αδελφούς. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: