Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΕΡΓΟΠΟΕΙΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

Ευρεία σύσκεψη φορέων συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως Χίου Εμμανουέλλας Κετσιατζή και με σκοπό την ενεργοποίηση της εταιρείας προστασίας ανηλίκων. Η εταιρεία αυτή βάση νόμου λειτουργεί στην έδρα κάθε πρωτοδικείου, υπό την προεδρεία του εισαγγελικού λειτουργού και έχει σαν στόχο την πρόληψη της θυματοποίησης και τέλεσης αξιόποινων πράξεων από ανηλίκους. Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου η εταιρεία της Χίου να προχωρήσει σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις η εισαγγελέας της Χίου πρότεινε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάρκο να αναλάβει την θέση του επίτιμου προέδρου. «Μπορεί η κοινωνία της Χίου να μου δείξει αύριο, μεθαύριο την πόρτα εξόδου, δεν πρέπει όμως να δείξει την πόρτα εξόδου στα παιδιά της» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον Σεβασμιότατο να εγγυηθεί της λειτουργίας και της δράσης της εταιρείας.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος αν και όπως είπε έχει σαν αρχή να μην δέχεται τιμητικές θέσεις αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση με γνώμονα το συμφέρον των νέων ενώ όρισε σαν τακτικό μέλος στο Δ.Σ τον πατέρα Φιλιππάκη. 
Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συμβολή κάθε φορέα στην αποτελεσματική δράση αλλά και στους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προλαμβάνοντας την παραβατική συμπεριφορά τους με τον Σεβασμιότατο να προτείνει την παραχώρηση της έκτασης του Τρυπάτε για τον σκοπό αυτό. 
Τελικά οι παριστάμενοι φορείς αποφάσισαν μια τριμελής επιτροπή να αναλάβει να καταγράψει τις ανάγκες και να αξιολογήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: