Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

H Τρόικα απαιτεί (;) περικοπές 50% στους μισθούς των κληρικών

Επιπλέον θυσίες απαιτούν επιτακτικά οι δανειστές μας προκειμένου από το 2012 η Ελλάδα να καταφέρει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής». Στην κατεύθυνση αυτή η Τρόικα εμφανίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, να απαιτεί τη μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο. «Η Τρόικα προτείνει να αναλάβει η Εκκλησία την αναπλήρωση των απωλειών» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του, τον περασμένο Ιούλιο, στο Συνοδικό Μέγαρο, είχε διαβεβαιώσει τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ πως δεν θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο (Διαβάστε ΕΔΩ για την επίσκεψη Βενιζέλου στη ΔΙΣ).

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους του Ιερού κλήρου και δεν αποκλείεται να τεθεί προς συζήτηση στην επικείμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνεδριάσει από την ερχόμενη Τρίτη στο Συνοδικό Μέγαρο.

«Είναι προφανές πως το θέμα πρέπει να συζητηθεί γιατί απασχολεί χιλιάδες ιερείς και τις οικογένειες τους. Δεν είναι δυνατό να ακολουθούμε τυπολατρικά την ημερήσια διάταξη όταν βρισκόμαστε ενώπιον ραγδαίων εξελίξεων». σχολιάζει στο Amen.gr, ιεράρχης της κεντρικής Ελλάδος.

Πηγή: AMEN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: