Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε θερμότατο κλίμα έγινε η ανακήρυξις σε επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε. του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ στο Επισκοπικό Μέγαρο, σήμερα Τετάρη 8 Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε π. Γεώργιος Σελλής μεταξύ των άλλων είπε: 

«Σεβασμιότατε Άγιε Πειραιώς σήμερα υλοποιούμε την απόφαση που πήρε η Γ.Σ. της 22ας Φεβρουαρίου του 201,1 η οποία ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου και σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό του Ι.Σ.Κ.Ε, Σας ανακήρυξε επίτιμο μέλος του. 

Οι λόγοι που μας ώθησαν να το πράξουμε ήταν α) το ότι ουδέποτε θέσατε πρόσκομμα εις τους Ιερείς της Μητροπόλεως Σας να εγγραφούν ως μέλη του Ιερού Συνδέσμου, γνωρίζοντας προφανώς ότι ο Ι.Σ.Κ.Ε εις ουδέν αντιτίθεται του έργου Υμών, τουναντίον αγωνίζεται διά τους Ιερείς από ένα άλλο μετερίζι, και β) διότι σε καιρούς χαλεπούς για την πατρίδα μας και την Αγίαν μας Εκκλησία, δίδετε λόγον μαρτυρίας, την στιγμή μάλιστα που η επίσημος Εκκλησία τηρεί σιγήν ιχθύος στα όσα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά τεκταίνονται γύρω μας. Ο Υμέτερος λόγος είναι που δίνει σε μας θάρρος και κουράγιο, γιατί υπάρχουν τέτοιες φωνές μέσα στην Εκκλησία μας, που δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια και που κόντρα σε κάθε κατεστημένο σείουν τα ύδατα, που κάτω από την ηρεμία τους κρύβουν όλο το δηλητήριο που προσπαθεί να μολύνει και να καταργήσει ότι Ορθόδοξο και Ελληνικό στην πατρίδα μας. 

Σεβασμιώτατε! Ο Ι.Σ.Κ.Ε δια της ελαχιστότητος ημών υικά Σας εύχεται επί έτη πολλά, να ορθοτομείτε τον Λόγον της Αληθείας και Σας παρακαλεί να δεχθείτε την απόφαση της Γ.Σ. και να γίνεται επίτιμο μέλος του Ιερού Συνδέσμου. » 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά από πολύωρη και εποικοδομητική συνομιλία, στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ι.Σ.Κ.Ε για την “υψίστην τιμήν”, όπως χαρακτηριστικά είπε, της ανακήρυξής του σε επίτιμο μέλος του Ιερού Συνδέσμου. Τόνισε πως οι καιροί είναι όντως χαλεποί και χαίρεται που ευρίσκονται Κληρικοί, όπως στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, οι οποίοι αγωνίζονται για τα δίκαια του Εφημεριακού Κλήρου και δίνουν από την δική τους μεριά αγώνα για την Ορθόδοξο πίστη. Σε μια εποχή που καταρρακώνονται οι αξίες και οι θεσμοί, ο αγώνας της διοικούσας Εκκλησίας και του Εφημεριακού Κλήρου πρέπει να είναι κοινός, ιδίως στις ημέρες που έρχονται και που προοιωνίζονται άσχημες. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Ι.Σ.Κ.Ε.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: