Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στο ΚΑΤ βρίσκεται πλέον ο Αρχιεπίσκοπος, που νωρίτερα, μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο με ελικόπτερο Super Puma, μετά τον τραυματισμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Χριστοφόρου. Ρεπορταζ και VIDEO.

Η κορύφωση τω εκδηλώσεων για την γιορτή του πολιούχου του Αγρινίου, επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Αρχιεπισκόπου και την απογευματινή κακοκαιρία.
Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως είναι γνωστό τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι, όταν γλίστρησε στα σκαλοπάτια της εκκλησίας, ενώ εισέρχονταν σε αυτήν, υπό καταρρακτώδη βροχή, στις 6:30 το απόγευμα.
Αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως υπέστη διπολικό κάταγμα κνήμης στο αριστερό πόδι και έπρεπε να χειρουργηθεί.
Πρόκειται για μια απλή επέμβαση, που μπορούσε να γίνει και στο Αγρίνιο, αλλά ο Ιερώνυμος, προβληματίστηκε σχετικά με την παραμονή του στο Αγρίνιο για την ανάρρωση του κι έτσι εξέφρασε την επιθυμία να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο, από την πρώτη στιγμή ήταν ο δήμαρχος Αγρινίου, ενώ πλήρης ομάδα γιατρών παρακολουθούσε την πορεία της υγείας του.
Να σημειωθεί πως πριν από τρία χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος, είχε σπάσει το δεξί του πόδι, σε περιοδεία του στην Καλαμάτα.
Ο Ιερώνυμος ήταν νηφάλιος και ευδιάθετος και δέχθηκε αρκετές επισκέψεις, αφού μετά την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χριστόφορο, στο νοσοκομείο έσπευσαν αμέσως, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος, και οι Ιεράρχες που βρίσκονταν στο Αγρίνιο για τις εκδηλώσεις.
Έπειτα από συνεννόηση του ΕΚΑΒ ελικόπτερο Super Puma, έφυγε από την Ελευσίνα για να παραλάβει τον Αρχιεπίσκοπο από τη στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου.
Στις 9:20 το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο, αναχώρησε από το νοσοκομείο και στις 9:45 ο Μακαριότατος, επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο για να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Δείτε στο VIDEO που ακολουθεί, πλάνα από την παραμονή του Αρχιεπισκόπου που και την διακομιδή του από το νοσοκομείο του Αγρινίου στο αεροδρόμιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: