Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τέσσερεις αλλοδαποί επιτέθηκαν και λήστεψαν ιερέα στα Κάτω Πατήσια

Στην περιοχή Κάτω Πατησίων και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Χάνσεν και Καβάφη και ώρα 6:30 π.μ. έπεσε θύμα ληστείας από τέσσερις αλλοδαπούς ο εφημέριος του Ι .Ν. Αγ. Ελευθερίου-οδού Αχαρνών Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεώργιος Καλπούζος.

Καθώς περπατούσε και διέσχιζε την οδό Χάνσεν την ώρα που ανέβαινε την σιδερένια σκάλα για να περάσει τις γραμμές του ηλεκτρικού σταθμού του επιτέθηκε πάνω στη γέφυρα στην αρχή ένας αλλοδαπός ο οποίος έπιασε τον ιερέα από τον λαιμό και λίγο κόντεψε να τον πνίξει κι αμέσως έπεσαν επάνω στον ιερέα άλλοι τρεις αλλοδαποί και αφού του αφαίρεσαν τον επιστήθιο σταυρό του, του πήραν τα χρήματά του, το κινητό του και διέφυγαν.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στον κόσμο και πολλοί απεφάσισαν ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι.

Ο π. Γεώργιος είναι ο 4ος στη σειρά από κληρικούς της συγκεκριμένης περιοχής Κάτω Πατησίων που έπεσε θύμα ληστείας.

Πριν από καιρό έπεσε θύμα ληστείας κάποιος ιερέας στη συμβολή των οδών Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια ο οποίος εκτός της ληστείας έφαγε και ξύλο, ενώ κάποιος άλλος κληρικός στην περιοχή Αγ. Αναργύρων στον Ι. Ν. Αγ. Ακινδύνων δέχθηκε επίθεση μέσα στο ναό και αφού δέχθηκε μεγάλο χτύπημα στο χέρι του, του αφαίρεσαν και αρκετά χρήματα του ναού.

Ακόμη κάποιος κληρικός την ώρα που περνούσε τη γέφυρα του ηλεκτρικού σταθμού στα Κάτω Πατήσια στην οδό Ιακωβάτων και Νιρβάνα, κοντά στο ξενοδοχείο "Ξενοφών" δέχτηκε επίθεση ληστείας από κάποιο κλέπτη αλλοδαπό ο οποίος παρόλο που δέχθηκε την επίθεση από πίσω ωστόσο την τελευταία στιγμή παρόλα τα τραντάγματα άφησε άπρακτο τον επίδοξο κλέπτη.

Ο κόσμος ζητά απεγνωσμένα μέτρα προστασίας από τις συνεχόμενες επιθέσεις κλεπτών και διαρρηκτών.

Πηγή: ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: