Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προεδρεύοντος του Αντιπροέδρου Αυτής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Στην συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Έκθεση που υπέβαλε η Υποεπιτροπή 3ου τέκνου, σχετικά με το Πρόγραμμα της επιδοτήσεως του 3ου τέκνου στην ακριτική περιοχή της Θράκης, κατά το παρελθόν έτος 2010. Εδόθησαν 5.200 επιδόματα συνολικού ύψους 1.086.276 ₠ τα οποία προήλθαν από επιχορήγηση της Εκκλησίας, από την Τράπεζα Πειραιώς, από την μισθοδοσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, από δισκοφορίες και από δωρεές ιδιωτών.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από εκθέσεις που υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων περί :
– της Στρογγυλής Τραπέζης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 7 Απριλίου 2011 με θέμα: «Ένταξη των μεταναστών : Σημασία στην ιδιότητα του Πολίτη», και
– του Συνεδρίου με θέμα : «Μηχανισμοί στήριξης της κοινωνικής ένταξης: Μετανάστες - Μετανάστριες», που παγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 14 και 15 Απριλίου 2011.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, για την διοργάνωση της ΚΓ´ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία, από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2011. Την Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη θα φιλοξενήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, να παραστεί στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με τίτλο «Παύλεια 2011», από 26 έως 29 Ιουνίου 2011.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: