Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2011, το μεσημέρι εγκαινιάσθηκε στο χώρο του Ιωακειμείου Γηροκομείου της Μητροπόλεώς μας, το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητροπόλεώς μας. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Βουλευτής Έβρου κ. Ελένη Τσιαούση, η Αντιπεριφερειάρχις Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, ο Στρατηγός Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Ταξίαρχος της 23ης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως κ. Δημήτριος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρ. Δήμαρχος κ. Νικόλαος Κουκουράβας, γιατροί καθηγητές του Πανεπιστημίου μας, καθώς και κληρικοί και λαϊκοί της Μητροπόλεώς μας.

Μετά το τέλος του Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιωακειμείου Γηροκομείου, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην ανάγκη που δημιουργήθηκε και που οδήγησε στην δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, έφερε μια απίστευτη πλημμυρίδα ανθρώπινης δυστυχίας και φτώχειας, που ολοένα και αυξάνει. Υπάρχουν πλέον δίπλα μας, πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι στερούνται και αυτά που μέχρι τώρα θεωρούσαμε απαραίτητα. Οι αδελφοί μας αυτοί, είτε καταφεύγουν στη Μητρόπολη είτε τούς «ανακαλύπτουμε» εμείς, χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας, τουλάχιστον, για την ιατρική τους περίθαλψη. 
 
Για το λόγο αυτό, τόνισε ο Μητροπολίτης μας, αποφασίσαμε την δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στο οποίο θα εργάζεται εθελοντικά και θα εξετάζει τους ασθενείς ο συμπολίτης μας ιατρός-παθολόγος κ. Κωνσταντίνος Παπουτσέλης, ο οποίος προ καιρού ήλθε στον ίδιο έθεσε εαυτόν στην διακονία των απόρων αδελφών μας. Με την πρόταση αυτή του κ. Παπουτσέλη δημιουργήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου, στο οποίο θα προσφέρουν εθελοντικά και θα συνεργάζονται με τον ιατρό, αδελφές-νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της πόλεώς μας καθώς και εθελόντριες κυρίες, βάσει προγράμματος.
Το Κοινωνικό Ιατρείο θα αρχίσει την λειτουργία του από την Μεγάλη Τρίτη, και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, αρχικά, από τις 9.00'-11.00' το πρωί. Σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας του, δεν θα πραγματοποιούνται συνταγογραφήσεις, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εξέτασης των ασθενών που διαθέτουν βιβλιάριο της Πρόνοιας. Στους εξετασθέντες ασθενείς, θα παρέχονται -με ευθύνη και διαδικασία που έχει καθοριστεί από την Ιερά Μητρόπολη- αυθημερόν και δωρεάν τα φάρμακά τους, τα οποία παραχωρεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως.
 
Επίσης, ο Μητροπολίτης μας προέτρεψε τους συμπολίτες μας, τα φάρμακα που δεν χρειάζονται να μην πετιούνται αλλά να προσκομίζονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Ανθίμειο Κέντρο (δίπλα από τον Ναό της Αγίας Κυριακής), για να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό φαρμακείο που θα δίδει, σε δεύτερη φάση, φάρμακα σε ανασφαλίστους συμπατριώτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και προέτρεψε κι άλλους γιατρούς αλλά και απλούς πολίτες να μιμηθούν το παράδειγμα του κ. Παπουτσέλη και να προσφέρουν εθελοντικά όπου χρειάζεται.

Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των Εγκαινίων και όλοι οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο και έλαβαν το καθιερωμένο κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: