Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Μακαριωτάτου με μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Απογόνων Ηρώων του 1821

Με τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Απογόνων Ηρώων του 1821 συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, έγινε συζήτηση για το θόρυβο που έχει προκληθεί από την προβολή του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ για το 1821.

"Έχει και μία συμβολική σημασία η συνάντησή μας" είπε ο Μακαριώτατος, "βλέποντας τα σχόλια που γίνονται μετά την προβολή της εκπομπής των διαφόρων ιστορικών, που δεν ακολουθούν τη σωστή γραμμή, αλλά εκτρέπονται". "Το χειρότερο απ' όλα", τόνισε, "είναι ότι όταν η ιστορία διαστρέφεται τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Ευτυχώς, όμως, που η καθαρή ιστορία έχει το δικό της το δρόμο και μπορεί και καθαίρεται μόνη της". Και συνέχισε: "Αυτά είναι συμπτώματα ευτελισμού και πτώσεως και ξεπερνιούνται. Επομένως είναι μικρά νέφη που θα παρασυρθούν από τα χρόνια και θα ξαναλάμψει η αλήθεια".
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κων/νος Πλαπούτας δήλωσε τα ακόλουθα: "Φεύγουμε με μία δύναμη, με τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος όταν τον γνωρίσεις από κοντά νιώθεις αλλιώς. Μας μετέδωσε την αγάπη, τη δύναμή του για τη συνέχεια, μας καθησύχασε για τις αγωνίες μας και μας αναπτέρωσε τις ελπίδες μας για το μέλλον. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: