Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο εορτασμός του Ιερού Φωτίου - Συνέρχεται η Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο

Ο εορτασμός του Ιερού Φωτίου

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, θα τιμηθεί, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο εορτασμός θα αρχίσει με Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ακολούθως στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε χώρους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στον εφετεινό εορτασμό κύριος ομιλητής θα είναι ο Ελλογιμώτατος κ. Παναγιώτης Υφαντής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Οι χειρισμοί του κακού στην θεολογική σκέψη του Ιερού Φωτίου», και στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα παρουσιασθεί ο τόμος, στον οποίο έχουν αποθησαυρισθεί οι ομιλίες των καθηγητών, που πραγματοποιήθηκαν κατά τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Ιερού Φωτίου στη διάρκεια της τελευταίας τεσσαρακονταετίας, και εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με γεύμα που θα παραθέσει ο Μακαριώτατος προς τιμήν των παρισταμένων Καθηγητών.

Συνέρχεται η Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο

Από την Δευτέρα 7 έως και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 154ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: