Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

"Ιερώνυμε πάρε θέση" φώναξαν οι διαδηλωτές κατά της "Κάρτας του Πολίτη"

του Αντώνη Τριανταφύλλου από το ΑΜΕΝ.gr

Περισσότερα από 3000 άτομα διαδήλωσαν ειρηνικά το πρωί της Κυριακής κατά της καθιέρωσης της "Κάρτας του Πολίτη". Αρχικά οι διαδηλωτές - κληρικοί και λαϊκοί- συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή ενώ λίγη ώρα μετά τη μια το μεσημέρι κατευθύνθηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στα χέρια τους κρατούσαν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως "Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία", "Έξω οι Μασώνοι από την Ελλάδα", "Ιερώνυμε ξύπνα και μη κοιμάσαι" ενώ το κεντρικό πανό έγραφε το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα". Οι πολίτες που είναι αντίθετοι στην "Κάρτα του Πολίτη" έψαλαν σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους το "Τη Υπερμάχω" καθως και Εκκλησιαστικούς ύμνους. 

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η διαδήλωση κατέληξε έξω από το μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης, έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκεί οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ζητώντας από τη διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας να πάρει θέση για το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη. "Έβγα έξω να πάρεις θέση" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες, κληρικοί και μοναχοί ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τοποθετηθεί στο επίμαχο ζήτημα.

"Ήρθε η ώρα να διώξουμε όλους που θέλουν την αποχριστιανοποίηση της Πατρίδας μας" μας είπε η κυρία Ελένη που ήρθε από τον Πειραιά κρατώντας μια ελληνική σημαία και έναν μικρό ξύλινο σταυρό. "Όχι στο χάραγμα του Αντιχρίστου, όχι στο φακέλωμα των ορθοδόξων" έσπευσε να προσθέσει ο κ.Παύλος από το Καπανδρίτη.

Αργότερα οι συγκεντρωμένοι κάθε ηλικίας άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές που διαδήλωσαν κατά της νέας Αστυνομικής ταυτότητας διαλύθηκαν, αλλά μερικοί από τους παριστάμενους πρότειναν να διαδηλώσουν το απόγευμα και έξω από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία κατά της μισαλοδοξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες οι διαδηλώσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη θα συνεχιστούν.
Δείτε ακόμη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: