Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Εκδηλώσεις στο Βυζαντινό Μουσείο και στη Νέα Μονή

Το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει στα σημαντικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Χίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και την 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων παρουσιάζεται σήμερα και αύριο με αφορμή την παρουσία στη Χίο της γενικής γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ. Λίνας Μενδώνη. .

Βυζαντινό Μουσείο
Απόψε στις 19:30 παρουσιάζεται συνοπτικά το έργο της 3ης Ε.Β.Α. από τη διευθύντρία της, σε εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο. Η εκδήλωση πλαισιώνεται με παραδοσιακή μουσική από το τοπικό συγκρότημα των Μαρκέλλου και Σταμάτη Πουπάλου και Μανώλη Στάθη.

Νέα Μονή
Η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάσταση της Νέας Μονής θα γιορταστεί με Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία, αρχιερατεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου το Σάββατο στις 09.00 και θα ακολουθήσει κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

Πηγή: "ΠΟΛΙΤΗΣ" σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: