Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Νέα Μονή στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Το απόγευμα της 30ης Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, προέστη της λιτανείας της ιεράς Εικόνος της Αγίας Σκέπης εκ του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ν. Ορεστιάδος. 

Στη συνέχεια οι πιστοί μετά της Εικόνος και του ιερού Κλήρου επιβιβάστηκαν σε αμαξοστοιχία με κατεύθυνση την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης. Εκεί πλήθος πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βύσσης κ. Παν. Σιανκούρη, υποδέχθηκαν την Εικόνα και την συνόδευσαν μέχρι το καθολικό της Ιεράς Μονής. 

Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού.

Το πρωί της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2010 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στην υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης. 

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι Αρχές του τόπου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ν. Βύσσης καθώς και πλήθος κόσμου από τη Ν. Βύσσα και άλλα χωριά της Μητροπόλεως. Ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Σκέπης προς το Αγίασμα της Μονής όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αγιασμό.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης βρίσκεται στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, πλησίον των Ελληνικών Φυλακίων και απέναντι από την Αδριανούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: