Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πατρών Χρυσόστομος "Δεν πρόκειται να χειροτονήσω κανέναν χωρίς να τον γνωρίζω"

Κεραυνούς εναντίον όσων και κατά την ομολογία του αυτοί είναι πολλοί, επιθυμούν να γίνουν ιερείς με μοναδικό, κυρίαρχο σκοπό και στόχο, να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα αποκτώντας ένα καλό μισθό, απέστειλε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος σήμερα από το «Best» Πατρών, με αφορμή την οικονομική κρίση και την ανεργία, η οποία έχει αναγκάσει αρκετούς συμπολίτες να σκέπτονται την πιθανότητα να φορέσουν το ράσο, με μόνο σκοπό να αποκτήσουν ένα σίγουρο μισθό τόνισε:

«Τα παιδιά που χειροτονώ εγώ να είστε σίγουροι, ότι και καθόλου μισθό να μην πάρουν θα εγίνονταν και πάλι ιερείς. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με την ιερατική κλίση και να ξέρετε προσωπικά αλλά και ο κάθε Αρχιερέας, ότι αν αντιληφθούμε κάτι τέτοιο ποτέ δεν θα βάλουμε τα χέρια μας, πάνω στο κεφάλι ενός τέτοιου ανθρώπου και να τον εισαγάγουμε στην Εκκλησία γιατί θα κάνει κακό».

Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε, ότι «αυτός που επιζητεί να γίνει κληρικός για να λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα, αυτός δεν κάνει καλά. Γιατί μπορεί να κάνει κάποια άλλη εργασία και να πάρει περισσότερα χρήματα.»

«Δεν πρόκειται να χειροτονήσω κανέναν άνθρωπο χωρίς να τον γνωρίζω, θα τον δω, θα τον μάθω, θα κουβεντιάσουμε, θα γνωρίσω την οικογένεια του, θα μιλήσω με τον εξομολόγο του ο οποίος δίδει και την συμαρτυρία και μετά θα προχωρήσω. Εξάλλου νομίζω, ότι αν κάποιος διαθέτει στοιχειώδη λογική μπορεί να καταλάβει τις προθέσεις ενός ανθρώπου γιατί έρχεται και σε πλησιάζει, γιατί θέλει να γίνει κληρικός, η γιατί να γίνει εργάτης σε μια επιχείρηση αν θέλετε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τόνισε, πως «κανείς Μητροπολίτης, σας διαβεβαιώνω δεν τελεί μια χειροτονία που θα είναι εις βάρος της Εκκλησίας. Θα επαναλάβω ότι κανείς δεν μπορεί να έρχεται στην Εκκλησία, για να λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα και να γίνει ιερέας.»

Πηγή: Ρομφαία (Αιμίλιος Πολυγένης )

Δεν υπάρχουν σχόλια: