Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων

MHNYMA

Του ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

κ. Ιερωνύμου Β’
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων
με την ευκαιρία της ενάρξεως του Νέου Σχολικού έτους

Αρ. Πρωτ. ΕΞ.    2750                                         
                                                                                           Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2010

     Αγαπητά μου παιδιά,

     
Ίσως έχετε δει ποτάμια να κυλούν. Να έχετε παρατηρήσει πόσο γρήγορα  κυλάει το γάργαρο νερό τους. Μοιάζουν με την ομορφιά της ηλικίας σας. Την καθαρότητα της ψυχής σας. Η δύναμή τους μοιάζει με τη θέλησή σας να αγκαλιάσετε τον κόσμο. Ο μόνος φόβος των μεγάλων, των γονέων σας, των δασκάλων σας, των ιερέων όλων όσων σας αγαπάμε, είναι να μην σπαταληθεί το γάργαρο νερό της ψυχής σας. Η βασική μας έγνοια είναι η προσπάθειά σας να αποδώσει πλουσιότερο καρπό.
   Να μην σας επηρεάζει η ασχήμια που μας περιβάλλει, η μοναξιά. Να δώσετε χρώμα στο χρόνο. Η μαθητεία σας στο σχολείο να καλλιεργήσει βαθειά την ψυχή σας, ώστε οι γνώσεις που θα κερδίσετε να γίνουν γέφυρες. Να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι γεμάτοι Δημιουργικότητα, Ευαισθησία, Ελπίδα και Αγάπη.
  
Παιδιά μου,
Μη φοβηθείτε τις δυσκολίες, τις κλειστές ενδεχομένως πόρτες που θα συναντήσετε. Ο Χριστός που  είναι πατέρας, αδελφός και φίλος μας  πάντοτε θα βρίσκεται στο πλευρό σας, σε κάθε ευχάριστη ή δυσάρεστη στιγμή σας, σε κάθε γέλιο και δάκρυ σας, για να χαρεί μαζί σας ή για να σας σηκώσει στους ώμους Του και να ελαφρύνει το φορτίο σας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά,
Ο Αρχιεπίσκοπος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: