Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Υπάλληλος της Συνόδου πλαστογράφησε την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου


Γράφει η Romfea.gr
Έντονη αναστάτωση και προβληματισμός έχει προκληθεί στους κόλπους της Εκκλησίας, όσον αφορά την αποκάλυψη του γεγονότος, ότι υπάλληλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαστογράφησε την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου και του πρώην αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και νυν μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου, για να αποσπάσει ένα φάκελο με το ποσό των 25.000 ευρώ από τον λογαριασμό της Αρχιγραμματείας.

Να αναφερθεί, ότι υπάλληλοι της Ιεράς Συνόδου αντιλήφθηκαν άμεσα, ότι ο εν λόγω φάκελος έκανε φτερά, και έτσι αποφάσισαν να τοποθετήσουν κάμερες για να βρεθεί ο ένοχος.

Τελικά η βοήθεια δεν ήρθε από τις κάμερες αλλά από την Αστυνομία, η οποία μετά από εκτενή έρευνα και ανακρίσεις ανακάλυψε, ότι έγινε πλαστογράφηση της υπογραφής του Αρχιεπισκόπου, από έναν 32χρονο υπάλληλο της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι η Αστυνομία μετέβη στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου πριν λίγες ημέρες, για να μεταφέρει τον εν λόγω υπάλληλο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, στην εισαγγελία για περαιτέρω ανάκριση.

Πληροφορίες, αναφέρουν, ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει απομακρυνθεί από την Ιερά Σύνοδο, αλλά μεταφέρθηκε σε άλλο όροφο και γραφείο του Συνοδικού Μεγάρου.

Τέλος, πληροφορίες της «Romfea.gr», αναφέρουν ότι ο εν λόγω υπάλληλος το τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τελικά τον οδήγησαν σε πλαστογράφηση υπογραφής και αφαίρεση ποσού ύψους 25.000 ευρώ.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται σήμερα και το Amen.gr:

«Μα λείπει ένας φάκελος με οικονομικά έγγραφα» φώναξε με αγωνία ο νέος αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης. Αναστατωμένοι οι υπάλληλοι άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα για τον φάκελο με τα σημαντικά αποδεικτικά που είχε κάνει φτερά . Όλη η Μονή Πετράκη ήταν στο πόδι, αλλά τα χαρτιά … άφαντα. Έτσι κλήθηκε η αστυνομία, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το ΣΔΟΕ, οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες και τις ανακρίσεις των δύο γραμματέων, Κλήμη και Ιερωνύμου , αλλά και των υπαλλήλων που είχαν πρόσβαση στο γραφείο της αρχιγραμματείας…

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και οδήγησε σε μια ακόμα πιο συγκλονιστική ανακάλυψη. Μετά τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκε ότι κάποιος είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρώην αρχιγραμματέα αρχιμανδρίτη Κύριλλου Μησιακούλη και είχε κάνει ανάληψη 25.000 ευρώ από το λογαριασμό της αρχιγραμματείας στην Εμπορική Τράπεζα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος ζήτησε να μπουν κάμερες σε όλους τους διαδρόμους του κτιρίου της Μονής Πετράκη όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό είχαν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας κι έξω από το κτίριο , μετά από πληροφορίες που ήθελαν τη Μονή Πετράκη στόχο τρομοκρατών!

Οι ανακρίσεις ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, με την ομολογία 30χρονου υπαλλήλου του τμήματος προσωπικού . «Θα τα επέστρεφα τα χρήματα. Τα χρειαζόμουν γιατί η τράπεζα δεν ενέκρινε την αίτηση δανείου που είχα κάνει» ομολόγησε ο Σ.Σ , ο οποίος και συνελήφθη μέσα στη Μονή Πετράκη , για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο υπάλληλος είχε πλαστογραφήσει τις υπογραφές του Αρχιεπισκόπου και του προηγούμενου αρχιγραμματέα και νυν Μητροπολίτη Κηφισίας και είχε εισπράξει κανονικά το ποσό των 25.000 ευρώ, μέρος των οποίων έχει ήδη ξοδέψει. Παρ’ ολ’ αυτά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Μετά την διαλεύκανση του μυστηρίου και την ανακάλυψη του «ιερού» ποντικού επανήλθε η ηρεμία στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, αν κι έμειναν οι κάμερες που φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Ο 30χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και μετά την ολοκλήρωση της δίκης θα παυθεί και οριστικά από τα καθήκοντά του.

Σημείωση: Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο εν λόγω υπάλληλος πρόκειται να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία του Συνοδικού Μεγάρου. Κάποιοι μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι επιχειρείται συγκάλυψη της υποθέσεως λόγω υψηλών γνωριμιών του εν λόγω υπαλλήλου

Το Σάββατο 29/5/2010 η ανεξάρτητη εβδομαδιαία εφημερίδα PRESS time είχε δημοσιεύσει στην πρώτη και 22 σελίδα άρθρο με τίτλο: Φάκελος - μυστήριο έκανε "φτερά" από την Ι. Σύνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: