Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΛΕΠΤΟΠΟΔΟΥΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΓΝΩΜΗ

Έγραψε η εφημερίδα "Πολίτης" (πρωτοσέλιδο και σελίδα 7):
Δεκάδες υπογραφές κατά του αναχρονισμού

• ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΛΕΠΤΟΠΟΔΟΥΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΓΝΩΜΗ

Εκρηκτικές διαστάσεις προβλέπεται να λάβει η άρνηση του Μητροπολίτη Χίου να ικανοποιήσει υπόσχεσή του να προχωρήσει σε χειροτονία κοσμικού, που δήλωσε την επιθυμία να χειροτονηθεί ιερέας και να τοποθετηθεί στα Λεπτόποδα.



Το κύμα αγανάκτησης από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για την πρόφαση των προγαμιαίων σχέσεων έχει εκπλήξει το σύνολο της κοινής γνώμης στο νησί, αλλά παράλληλα κάνει τους Λεπτοποδούσους να ξεκινούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις οποίες αναμένεται να κορυφώσουν μέσα στο καλοκαίρι, για να μεταπείσουν το σεβασμιώτατο. Πρώτη μορφή αντίδρασης η συλλογή υπογραφών στο ακόλουθο κείμενο, το οποίο θα κληθούν να υπογράψουν και ισχυρές προσωπικότητες του νησιού. 

Στο κείμενο αναφέρουν: 
Σεβασμιώτατε, 
Οι υπογράφοντες την παρούσα είμαστε κάτοικοι των Λεπτόποδων και της ευρύτερης περιοχής της Αμανής ή καταγόμενοι από την Αμανή. Η παρούσα αποτελεί αίτημα-ψήφο αποδοχής των υπογραφόντων για την χειροτονία του κ. Ηλία Μπινίκου, που κατάγεται από τα Λεπτόποδα, στην κενή ενορία των Λεπτοπόδων. 
Όπως γνωρίζουμε, ο κ. Ηλίας Μπινίκος διέμενε με τη γυναίκα του και το παιδί του στην Αθήνα. Νοσταλγώντας καθημερινά τον τόπο των γονιών του, τα Λεπτόποδα, ανακοίνωσε στην οικογένεια του την απόφαση του να γίνει ιερέας στην Αμανή.
Η κόρη του μόλις είχε περάσει φοιτήτρια και με κάθε φυσικότητα θα ακολουθούσε πλέον το δικό της μέλλον. Η γυναίκα του δεν έφερε καμία αντίρρηση και όλα έδειχναν ότι μια καμπάνα θα χτυπούσε ακόμη.
Οι δύο σύζυγοι, μετά τη διαβεβαίωση της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, άρχισαν να προγραμματίζουν από κοινού τα επόμενα βήματα. Αποφάσισαν με τα χρήματα που είχαν μαζέψει να φτιάξουν το πατρικό τους στα Λεπτόποδα, που έμελλε να γίνει ο νέος τόπος κατοικίας τους. Παράλληλα, θα ξεκινούσε και ο ίδιος τη διαδικασία για τη χειροτονία του.
Για να λυθούν τα χέρια τους παραιτήθηκαν και οι δύο από τις δουλείες τους στην Αθηνά, όπου εργάζονταν ως ιδιωτικοί υπάλληλοι. Η είδηση στα Λεπτόποδα και στα γύρω χωριά έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά. Σε λίγο καιρό θα άκουγαν ξανά το κτύπο της καμπάνας. Η Αμανή θα κέρδιζε μια ακόμη μόνιμη οικογένεια και άλλο ένα φως σιγόφωτιζε στην άκρη των βουνών, θυμίζοντας στον περαστικό ότι εδώ ζουν άνθρωποι…
Γνωρίζουμε ότι ο υποψήφιος έχει κανονική συμμαρτυρία από ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεος Νίκαιας όσο και από τον σεβαστό πατέρα Ιωάννη Κοντό, εξομολόγο- πνευματικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Βεβαιώνουμε επίσημα με την παρούσα ότι έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Ζητούμε λοιπόν από εσάς να προχωρήσετε στις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος, ώστε η ενορία των Λεπτοποδων να αποκτήσει σύντομα τακτικό εφημέριο, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά, που στερούνται τακτικού εφημέριου. 
Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Οι υπογράφοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια: