Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (25/2/2010)

ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 
ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
(Ι.Σ.Κ.Ε.) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) πού πραγματοποιήθηκε την 25ην Φεβρουαρίου 2010 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. 

Μετά την εναρκτήριο προσευχή καί αφού διαπιστώθηκε η προβλεπομένη υπό του Καταστατικού απαρτία, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε., Πρωτ/ρος Γεώργιος Σελλής εις τον χαιρετισμό πού απηύθηνε πρός τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιά το γεγονός εγγραφής νέων μελών πρός το Ι.Σ.Κ.Ε., επαναλαμβάνοντας εκ νέου την έκκλησιν εγγραφής ει δυνατόν όλων των Κληρικών της Ελλάδος εις αυτόν. Εν συνεχεία παρουσίασε τις μέχρι τώρα ενέργειες και προτάσεις του Δ.Σ. τόσο πρός την Ιερά Σύνοδο όσο και πρός τό Υπουργείο Παιδείας γιά θέματα πού αφορούν άμεσα τον Εφημεριακό Ιερό Κλήρο, αναμένοντας όπως τόνισε την από 5 μηνών ικανοποίηση του αιτήματος του Δ.Σ. γιά συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Κατόπιν, χαιρετισμόν απηύθυναν οι Πρόεδροι των Ιερών Συνδέσμων Κρήτης καί Χίου, οι οποίοι όπως τόνισαν θα βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία με τον Ι.Σ.Κ.Ε., δια την από κοινού αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των Εφημερίων. 

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις του Λέκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Γεωργίου Στείρη υπό του Δόκτορος της ίδιας σχολής κου Σωτηρίου Φουρνάρου με θέμα ΄΄ Ηθικά προβλήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη της επιστήμης ιδίως στον τομέα της Βιοηθικής΄΄, του Αντιπροέδρου του Ι.Σ.Κ.Ε. Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ/ρου Ιωάννου Κατωπόδη μέ θέμα: ΄΄Δημιουργία Νομοκανονικής Υπηρεσίας στον Ι.Σ.Κ.Ε΄΄. καί του Προέδρου του Ι.Σ.Κ.Ε., Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ/ρου Γεωργίου Σελλη μέ θέμα: ΄΄Ενημέρωση για θέματα που αφορούν το ταμείο των Κληρικών στο Τ.Π.Δ.Υ΄΄. 

Κατόπιν τον λόγο έλαβαν αρκετοί Ιερείς οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς των και τις προτάσεις των τόσα γιά θέματα των εισηγήσεων, όσο γιά τρέχοντα ποιμαντικά, καί κοινωνικά προβλήματα πού απασχολούν τους Εφημερίους, όπως διά την αξιοποίηση της Εκκλ. Περιουσίας επ ωφελεία των Οικογενειών των Εφημερίων, τήν Εκκλ. Δικαιοσύνη, τό μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, τήν αναβολή της πλήρωσεως των νέων Μητροπόλεων κ.α. 

Κατόπιν όλων αυτών τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως όμοφωνα κατέληξαν: 

1ον ) Εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την πικρία τους γιά τήν μη ικανοποίση , υπό του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του από πενταμήνου αιτήματος του Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε. ορισμού ημερομηνίας συναντήσεως των. 

2ον ) Προτείνουν αξιοποίηση μέρους της Εκκλησιαστικής περιουσίας επ' ωφελεία του Εφημεριακού κλήρου καί των οικογενειών των π.χ. ανέγερση οικήματος φιλοξενίας κληρικών καί μελών των οικογενειών εξ Επαρχίας , οσάκις κατέρχονται γιά σοβαρά οικογενειακά προβλήματα στη Αθήνα καί δέν διαθέτουν τόπο διαμονής. 

3ον ) Συνιστούν την άμεση επαγρύπνηση καί αντιμετώπιση, με βάση τη ανόθευτη διδασκαλία του Ιερού Ευαγγελίου και την Πατερική Διδασκαλία της Εκκλησίας μας, για τα ζητήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη της επιστήμης και που φέρνουν τον πιστό πολλάκις αντιμέτωπο με ηθικά διλλήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη αυτή, (π.χ. εξωσωματική, κλωνοποίηση,κ.λ.π.). 

4ον ) Ζητούν την εκπροσώπηση, διά του Ι.Σ.Κ.Ε., των Εφημερίων στις Συνοδικές Επιτροπές που συστάθηκαν ή θα συσταθούν στο μέλλον και που αφορούν Εφημεριακά θέματα. 

5ον ) Εκφράζουν τόν έντονο προβληματισμό τους, διά τήν εμπλοκήν του Οικουμενικού Πατριαρχείου σέ θέματα πού άπτονται καθαρά του Αυτοδιοικήτου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

6ον ) Εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όσους Αρχιερείς προέτρεψαν τους Ιερείς των Μητροπόλεών τους να εγγραφούν εις τον ΙΣΚΕ και εύχονται να τους μιμηθούν και οι άλλοι. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: